CROPIX
JUNIORSKA LIGA PRVAKA

OVO SE RIJETKO VIĐA Mladi dinamovci su trebali pregaziti Juventus, pramašili su sve što se moglo, pa šokirali Talijane u zadnjim sekundama!

Juniori Dinama su danas na Hitrec-Kacijanu pobijedili vršnjake Juventusa rezultatom 2:1 u 2. kolu juniorske Lige prvaka. Gosti su rano poveli preko Keana, ali Božić je dvama pogocima ostavio sva tri boda u Zagrebu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. rujan 2016. 12:12

DINAMO - JUVENTUS 2:1 (Božić 17', 90+2'/Kean 12')

ZAGREB - Igralište Hitrec-Kacian. Gledatelja 1500.

DINAMO: Horkaš - Đurasek (od 78. Hudećek), Briški, Soldo, Sosa - Knežević, Moro - Špikić (od 65. Abaz), Olmo, Fintić (od 89. Đurić) - Božić. Trener Mario Cvitanović.

JUVENTUS: Del Favero - Beruatto (od 69. Semprini), Muratore, Severin, Oliveira - Macek, Bove (od 80. Mosti), Kastanos, Caligara - Leris (od 88. Toure), Kean. Trener Fabio Grosso.

'Dinamo, Dinamo', orilo se na Hitrec-Kacianu i nadglasalo sirene nekoliko policijskih kola koja su projurila Maksimirskom. Ivan Božić u zadnjoj je minuti pogodio volej, svladao Juventusova vratara. Kakva radost, kakvo zadovoljstvo, ustali su svi na tribinama, zapljeskali, jer, Dinamo je to zaslužio.

- Bila je to odlična, da ne kažem savršena utakmica. Rekao sam i igračima da bi bila nepravda da nisu dobili ovu utakmicu - kazao je Mario Cvitanović, trener Dinamovih juniora koji je u 'dvoboju lijevih bekova' nadmašio svjetskog prvaka Fabija Grossa.

Ne nadmašio, već potpuno nadigrao. A taj Ivan Božić, Vinkovčanim koji je u Dinamo došao na preporuku Ante Ćorića i njegova oca, prošao je put od junaka do tragičara i natrag. Dakle, gosti su poveli, nakon velike pogreške Briškog, koji je da Juveovim napadačima loptu u noge u svom šesnaestercu, a Kean je lagano zabio za 0:1. Ipak, Dinamo je dominirao, kontrolirao igru, bio opasan. Olmo i Fintić prije svih, probijali su Juveove crte, a baš je na Fintićev centaršut Božić glavom zabio za 1:1. Prekrasan udarac glavom, nije gostujući golman imao šanse. Kao što Juve nije imao šanse do kraja susreta, pogotovo u drugom dijelu.

Modri su napadali, redali šanse, ali i promašivali. Čudesno promašivali, pogotovo taj Božić. Ziceri, s dva, tri, pet metara, na prazan gol, glavom, nogom... Talijani su bili na konopcima, vjerojatno ni sami nisu znali kako su još 'uvijek' živi. I njihov je golman dobro branio, Božić i društvo hvatali su se za glavu, a publika je već pljeskati za remi. Jer, Dinamo je zaslužio aplauz, bez obzira na konačan ishod. A onda... Opet je Olmo centrirao s desne strane - Španjolac je odigrao uistinu sjajnu partiju - Božić dočekao loptu na volej i pogodio! Promašio je nemoguće, zabio isto nemoguće, dva prekrasna gola.

- Presretan sam, možda još i nismo svjesni što smo napravili, da smo srušili Juventus. Kad sam zabio taj drugi gol, nisam znao što se događa, sjajan osjećaj. Ovo ćemo jako dobro proslaviti, haha. Drago mi je da nisam pao nakon tih promašaja, da sam ostao priseban i poentirao - rekao je junak Božić.

Sevilla je pobijedila Lyon (2:1), nakon dva kola svi imaju po tri boda. A mi smo dojma da je ovo možda i najbolja utakmica generacije u Ligi prvaka.

- U Maksimiru sigurno, lani nismo uspjeli pobijediti ni jednu na domaćem terenu. Morate znati i da ovo nije ista momčad, otišlo je dosta igrača iz lanjske momčadi. Stvarno odlično - rekao je Mario Cvitanović.

Dobra je i vijest što, kako smo čuli, nije igrao nitko tko iz raznih razloga nije imao pravo igrati, modri klinci mogli su početi slaviti, 'Mlada dama' je bila na koljenima!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 03:20