Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
NIJE IŠLO NITI OVAJ PUT

VLADARI NEGATIVNIH REKORDA U LIGI PRVAKA, POSLJEDNJI PLES DINAMA ZAVRŠIO DEBAKLOM Modri u Torinu 'ostvarili' nešto što još nikome nije pošlo za nogom

Dinamo je u Torinu upisao još jedan poraz u posljednjoj utakmici Ligi prvaka od Juventusa (2:0). Modri su tako srušili još jedan negativan rekord, a to je da su postali prva momčad u najelitnijem nogometnom natjecanju koja je uspjela dvaput završiti nastup u skupini bez osvojenog boda. Dinamo se također pridružio Maccabiju i Deportivu koji su okončali skupinu bez postignutog gola.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. prosinac 2016. 10:56

-------------------------------------------------

JUVENTUS - DINAMO 2:0 ( Higuain 52', Rugani 73')

JUVENTUS: Neto - Benatia, Rugani , Evra - Cuadrado, Lemina, Marchisio (od 73. Sturaro) Pjanić (od 80. Dybala), Asamoah - Higuain, Mandžukić - (od 85. Hernanes)
DINAMO: Livaković - Šitum, Sigali, Schildenfeld, Pivarić - Knežević, Moro (od 85. Matel), Gojak (od 57. Fiolić) - Soudani (od 73. Stojanović) - Ćorić, Fernandes

-------------------------------------------------

Nula golova, nula bodova i to je to od Dinama u Ligi prvaka ove sezone, šansi više nema. Ostat će ta statistika nepromijenjena, uz malu utjehu da se Dinamo u Torinu nije osramotio, pogotovo u prvom dijelu.

Dobro se Dinamov "dječji vrtić" držao pedesetak minuta nu Juventusovu grotlu, šteta što nije mogao još malo dulje, barem produljiti snove o nekakvu čudu u Torinu. Gledali smo na terenu najmlađi Dinamo u povijesti Lige prvaka, novo lice u prestižnom natjecanju bio je Nikola Moro, uz Kneževića i Gojaka na sredini terena trebao je parirati Lemini, Pjaniću i Marchisiju.

Sasvim solidno Dinamo je odolijevao prvo poluvrijeme, bilo je tu i nešto mladalačkog bezobrazluka, bilo je i mrvicu previše impresioniranosti, vidjeli smo zanimljivih poteza i da ti dečki nisu "kaj god". Sve u svemu, nije bilo razloga za previše pokude, barem ne prema tim mladićima, nisu se imali "sramit kaj". Raspoložen je bio Ćorić, koji je driblao, razigravao, puknuo je i s dvadesetak metara na gol, nije bilo dovoljno jako. Kao ni udarac Fernandesa iz još veće blizine, nakon odlične akcije, upravo Ćorića te Soudanija. Juventus je, dakako, bio taj koji je igrao i prijetio, koji je bio bliže golu, već na samom početku u velikoj je prilici bio Higuain, no, iz blizine nije uspio zabiti.

Uklizao je Sigali, bacio se Livaković, ostalo je 0:0. Mandžukić se trudio, nije štedio svoj bivši klub i suigrače iz reprezentacije. Lažnjakom je jednom "slomio" Pivarića - koji mu je kasnije vratio loptom kroz noge - ubacio na peterac, Pjanić je pucao glavom po sredini, Livaković je bio tamo gdje je trebao biti. Kao i kod Pjanićeva slobodnog udarca. Jednom Lemina, jednom Mandžukić, bilo je pokušaja, ali Juventus nije uspio zabiti. Sigali je nekoliko puta odlično uklizao i blokirao prilike, Schildenfled je isto bio siguran, Šitum već poslovično dobar, uglavnom, da je bilo još malo "kuraže" i snage u završnici... Ma dobro, bilo je i tih 0:0 zadovoljavajuće.

Na poluvremenu su nam talijanski kolege objašnjavali kako je ta prva šansa u kojoj se našao Higuain, zapravo, dokaz koliko je izvan forme. To bi, kažu, "pravi" Higuain zabio žmirečki, no neće ga gol, nije zabio već više od mjesec dana. Zadnji put protiv Lyona, još 2. studenoga. Ali, znate kako je Dinamo često mnogima bio prilika za vađenje i izlazak iz krize, zašto bi Argentinac bio izuzetak.

Dobio je drugu priliku, vrhunski pogodio! I, to je zapravo bio Dinamov kraj u Torinu i ovogodišnjoj Ligi prvaka. Juventus se poslije toga dodatno "opustio", Modri, odnosno, Žuti sve su rjeđe boravili na polovici domaćina, a onda su primili i drugi gol. Nakon kornera zabio je Rugani, mogli su do kraja domaćini postići još koji. Zanimljiv detalj nakon toga gola, Petev je iz igre izvadio Soudanija i na teren poslao Stojanovića. Koji je otišao na desno krilo, a Šitum je svejedno ostao bek.

Štoviše, ušao je poslije i Matel i to u sredinu terena, Dinamova veza u zadnjih sedam osam minuta bila je Matel - Knežević - Fiolić. No, vratimo se Šitumu... Je li to jedna od kombinacija koje ćemo gledati u budućnosti? Mnogi su skloni tvrdnji da bi Šitum, nakon ovoga što pokazuje u zadnje vrijeme mogao postati jako dobar bek, a Stojanović koji ima problema u defenzivi, možda bi korisniji mogao biti ako igra više naprijed. No, to su neke od varijanti o kojima će razmišljati Petev na zimskim pripremama, sad više nema "treći kolosijek" i može se posvetiti lovu na Rijeku te "Dinamu budućnosti".

Spomenimo i da je pri izlasku iz igre ovacije punog stadiona zaradio Mario Mandžukić, domaći navijači opet su se naklonili njegovoj požrtvovnosti i radu za momčad. Želio je sam vjerojatno i više, ali i ovo je bilo dovoljno.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
23. travanj 2024 05:50