Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
NE MRDA S MAKSIMIRA

NE SAMO DA OSTAJE, NEGO GANJA DVOSTRUKU KRUNU Petev zacementiran na klupi čak i ako izgubi od Hajduka!

Bugarski stručnjak ostaje na klupi Modrih i na proljeće, neovisno o tome kako će odraditi posljednje jesenske utakmice
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. prosinac 2016. 23:54

Pitaju ovih dana mnogi, hoće li Ivajlo Petev ostati na klupi Dinama ako izgubi od Hajduka. Odmah nudimo odgovor koji glasi - hoće! Bugarski stručnjak vodit će Dinamo na proljeće, s jasnim zadatkom, jurišati na naslov prvaka Hrvatske te po mogućnosti osvojiti i Kup. Dakle, Petev će na proljeće ciljati dvostruku krunu. Takva pitanja su zapravo logična kad je Dinamo u pitanju, jer je izuzevši vrijeme Zorana Mamića, trenerska klupa u Dinamu uvijek je bila skliska kao Streif u Kitzbühelu

Konačno, zar Zlatko Kranjčar nije izletio na prvom teškom “HNL zavoju” ove sezone nakon onog poraza od Rijeke na Rujevici 2:5? Sam je dao ostavku? Jest, ali i da nije, bila bi mu zadnja.

Čelnici zadovoljni

Međutim, Cico je već do tada imao loše “prolazno vrijeme”, spremao mu se pad, skije koje su vodile prema padu bivale su sve nemirnije. Bez obzira što je Dinamo doveo do Lige prvaka bez poraza, zapravo ubilježivši samo jedan europski poraz, onaj u skupini Lige prvaka od Lyona od 0:3.

Petev je izgubio sve četiri utakmice u Ligi prvaka koje je vodio, ali objektivnosti radi, mora se naglasiti da su Modri pod njegovim vodstvom dva puta minimalno poraženi u Maksimiru (Sevilla 0:1, Lyon 0:1) i oba puta su ponudili solidan izgled. Isto kao i u prvom poluvremenu protiv Juvea u Torinu, a u onom viskom porazu u Andaluziji kašu mu je skuhao Petar Stojanović onim nepotrebnim isključenjem.

Stojanović
Boris Kovacev / Hanza Media / Hanza Media

S obzirom na to da gotovo svakodnevno kontaktiramo klupske čelnike obavljajući posao praćenja Dinama, možemo vam ponuditi informaciju da su zadovoljni radom Ivajla Peteva i da je Bugarin posve siguran na klupi Modrih. Dapače, često čujemo kako se radi o iznimnom radniku, stručnjaku koji zna raditi svoj posao i za kojeg se vjeruje da će ga znati oplemeniti i rezultatom, odnosno osvajanjem trofeja na domaćoj sceni i sljedeće sezone krenuti u novi europski pokušaj s ojačanom momčadi, jer sigurno dolaze pojačanja. Petev je dobio i velike poene zbog uvođenja u vatru mladih igrača.

Kod njega se, recimo, nametnuo Ante Ćorić, koji je dugo isijavao nezadovoljstvo, a sad se taj mladić opet smije i pruža partije koje se mogu vezati uz njegov bogodani talent. Kod Peteva su naglo u prvi plan iskočili Knežević, Gojak, Sosa, u Torinu i Moro, sprema na proljeće dati veću minutažu Kataloncu Olmu, pred vratima prve momčadi je i Davor Lovren.

Ne bi bilo prvi put...

Konačno, Petev još nije odradio pripreme s Modrima, ove zimske bit će mu prve, na njima se selekcionirati momčad, slagati kockice.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Preuzeo je momčad u hodu, momčad koja je bila dosta raštimana nakon onih HNL poraza od Osijeka i Rijeke, uspio ju je na domaćoj sceni koliko-toliko osoviti na noge, jer od njegova preuzimanja klupe u HNL nije doživio ni jedan poraz, makar stoji činjenica da u Maksimiru nije pobijedio ni Hajduk (0:0), ni Rijeku (1:1), a najveći kiks mu je bila ona maksimirska epizoda s Istrom 1961 (1:1). No, kad je Hajduk u pitanju, to mu je bila prva utakmica na klupi Modrih, pa se može kazati da se “ne računa”.

Da skratimo, Petev je siguran na klupi Modrih. Uostalom, bilo bi dosta neozbiljno mijenjati trenera koji nije selekcionirao ovu momčadi i koji s njom nije prošao pripreme. Da, znamo da možete kontrirati s rečenicom “ne bi bilo prvi put”. Ali valjda su u Maksimiru svih tih silnih godina nešto i naučili...

Linker
08. svibanj 2024 02:38