Damir Krajac/Hanza Media / Hanza Media
TO NIKOME NIJE TREBALO

NAKON KAZNE ZBOG RASIZMA HAJDUKOVA FINANCIJSKA PRIČA JE PALA U VODU Evo kolike će milijune Hajduk izgubiti u Europi

Piše: Frane VulasObjavljeno: 23. srpanj 2017. 15:43

Rigorozna kazna UEFA-e zbog koje će Hajduk u uzvratu protiv Brøndbyja na Poljudu igrati pred praznim tribinama koštat će na koncu “bijele” oko četiri milijuna kuna.

Samo od neprodanih ulaznica za uzvrat 3. pretkola Europske lige klub s Poljuda ostat će po našoj gruboj računici bez oko tri milijuna kuna. A uz novčanu kaznu UEFA-e, izgubljenu zaradu od neprodanih dresova i suvenira u klupskom Fan shopu na Poljudu, propalu zaradu od prodaje pića, hrane, sponzora... taj iznos penje se i do četiri milijuna kuna. Po nekim crnjim procjenama možda i sve do pet milijuna, piše Slobodna Dalmacija.

Za očekivati je da bi Hajduk za utakmicu protiv Brøndbyja, pogotovo u slučaju da ostvari povoljan rezultat u prvom ogledu u Kopenhagenu, gotovo pa rasprodao stadion. U slučaju da bi primjerice bilo prodano oko 25 tisuća ulaznica (jer svi pretplatnici ionako su u pretplati već imali uključenu ulaznicu za 3. pretkolo, njih oko pet tisuća) i da je cijena ulaznica u prosjeku oko 120 kuna, Hajduk bi već ostao bez tri milijuna kuna.

Možda smatrate da je procjena cijene prosječne ulaznice od 120 kuna visoka. Usporedbe radi Hajduk je lani za 3. pretkolo kada je već u prvom susretu protiv Oleksandrije u gostima pobjedom 3:0 osigurao prolaz imao cijenu ulaznica od 80 do 120 kuna, ali je potom u play off rundi protiv Maccabija iz Tel Aviva cijena ulaznica bila od 90 kuna za sjevernu i južnu tribinu, 140 za istočnu i 160 kuna za zapadnu tribinu.

Dance bi u revanšu gledalo tridesetak tisuća ljudi

Ako bi se cijene ulaznica kretale u tim okvirnim gabaritima i s obzirom da sjeverna tribina gdje su ulaznice najjeftinije prima oko sedam tisuća gledatelja prosjek od 120 kuna je realan. I sasvim sigurno bismo na Poljudu opet svjedočili redovima za ulaznice.

Jer Poljud je posljednjih sezona bio tradicionalno odlično popunjen i kada su gostovali ne toliko atraktivni protivnici, Ukrajinci (Oleksandrija – 25.000 gledatelja), Rumunji (Iasi – 16.798 gledatelja), Norvežani (Strømsgodset – 28.000), Česi (Slovan Liberec – 32.021), Kazahstanci (Šahter Karagandi – 31.000), Gruzijci (Dila Gori – 30.000)...

Na Poljud navijači dolaze zbog Hajduka. Sve osim tridesetak tisuća ljudi protiv danskog Brøndbyja, kluba koji za razliku od većine poviše spomenutih ima solidan europski pedigre, bilo bi veliko iznenađenje. No, nakon kazne zbog rasizma sve je s financijske strane palo u vodu.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI OVDJE

Linker
27. travanj 2024 03:06