Boris Kovacev / Hanza Media / Hanza Media
NEĆE VALJDA

OPREZA NIKAD DOSTA! NAJGORE STVARI UVIJEK SU SE DOGAĐALE VAN GRANICA LIJEPE NAŠE 'Postoji mogućnost da dio huligana iskoristi faktor inozemstva'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. ožujak 2017. 16:31

Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a, progovorio je uoči utakmice s Estonijom o sigurnosnom aspektu dvoboja.

Kakve su najave za Estoniju?

- Nadamo se da je u cjelini našeg društva, nakon mnogih događaja, pogotovo poslije utakmice Hajduk - Rijeka, kad je huliganizam definitivno dobio osudu sa svih strana, i to potpunu, bez “ali”… došlo do zajedničkog mišljenja. Sigurno da je tome pridonio niz faktora koje smo u posljednje vrijeme provodili, među kojima je jako pozitivan aspekt dala Konferencija o sigurnosti gdje smo istaknuli kako je u smanjenju nereda uloga medija vrlo velika. Nakon te zajedničke osude incidenta na utakmici Hajduk - Rijeka posložila se priča i to je bitno utjecalo na sigurnost s Ukrajinom, a apsolutno sam siguran da će i na sljedeće utakmice. Pod time mislim i na ovu. Normalno, postoji mogućnost da dio huligana iskoristi faktor inozemstva, to što se ovdje utakmica organizira na drugačiji način, jer nemaju tako velikog iskustva, ali mislim da ćemo ovaj susret gledati iz perspektive nogometa.

Boris Kovacev / CROPIX / CROP

Koliko se očekuje hrvatskih navijača?

- Stotinjak, i ne očekujemo da će huligani doći na utakmicu - kaže Marković.

Linker
26. travanj 2024 08:50