Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
JASNE UPUTE NAVIJAČIMA

UVOD U DERBI KAKAV VEĆ DUGO NISMO GLEDALI Vojska navijača kreće prema Splitu, dogovorena i pravila, evo što se nikako ne smije raditi na Bijelom brodu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2017. 15:59

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke ponovno je priča tjedna u hrvatskoj nogometnoj javnosti. Rijeka je u lovu na povijesni naslov prvaka, a Armada na gostovanje u Split koje je na rasporedu u subotu od 17 sati, u skladu sa svojim nazivom putuje brodom.

Navijači Rijeke trebali bi na Poljud tići u rekordnom broju, no vatrena atmosfera neće ipak biti moguća na samome brodu, budući da tamo vlada nulta tolerancija kada je u pitanju upotreba baklji. Armada je stoga odustala od pirotehničkih sredstava, no to ne znači da bakljada neće biti na ispraćaju broda koji kreće u petak u 23:59 sati, piše Novi list.

Jadrolinijin trajekt 'Zadar' je u 48 sati rasprodao 1000 mjesta, a vatrena atmosfera očekuje se već i prije 22 sata kada kreće ukrcaj. Međutim, uoči polaska vodstvo Armade i Jadrolinije zajednički su poslali upute svima koji će biti na trajektu što se smije, a što ne smije.

Evo, dakle, uputa što se ne smije raditi na brodu.

- Zabranjeno unošenje alkoholnih pića

- Zabrana upotreba i unošenje pirotehnike

- Zabrana pušenja u zatvorenim prostorima

- Zabranjeni individualni odlasci u garažni prostor

- Zabranjeno ponašanje koje ugrožava sigurnost putnika

- Zabranjaneno neovlaštena upotreba brodskog inventara

- Zabranjeno remećenje posade u odrađivanju svojih obveza

Linker
02. svibanj 2024 00:09