Screenshot: Daily Motion
VELIKA POTPORA

ARGENTINSKI NAVIJAČI USTALI ZBOG MESSIJA Sto tisuća poslalo jasnu poruku: 'Ne diži ruke od nas'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2016. 12:36

Odluka o prekidu reprezentativne karijere Lionela Messija rastužila je argentinske navijače, barem dobar dio njih.

Nakon novog razočaranja i četvrtog poraza u finalima s Argentinom, Messi je nakon svog 112. nastupa u dresu 'gaučosa' odlučio reći zbogom. U četiri finala, četiri poraza, od 2007. do danas, skupile su se tri završnice Cope i jedan Mundial.

U Barci je Messi osvojio 28 trofeja, a svaki u sebi ima ugraviran njegov potpis. U Argentini se Leo potpisuje na tragedije.

Buenos Aires City Mayor Horacio Rodriguez Larreta (L) kicks a ball next to Luis Lobo, Buenos Aires' Secretary of Sports, in front of the statue of Argentina's soccer player Lionel Messi after it was unveiled in Buenos Aires, Argentina, June 28, 2016.  REUTERS/Marcos Brindicci
REUTERS/Marcos Brindicci
Lionel Messi

I dok je dio argentinske javnosti prihvatio Messijevo povlačenje, dio ne prihvaća takvu njegovu odluku. Tako je pokrenuta peticija 'Ne idi Leo' koja je u kratkom periodu prikupila čak 100.000 potpisa, a Horacio Larreta Rodriguez, gradonačelnik Buenos Airesa, otkrio je Messijevu statuu u znak podrške.

I ne samo to. Znakovi podrške Messiju osvanuli su i na prometnim znakovima i semaforima. Tako na jednom stoji: 'No Te Vayas Lio' (Ne idi Leo).

Za subotu je putem Facebooka najavljen skup podrške za Messija i njegov ostanak u reprezentaciji uz jasnu poruku - 'Messi, ne diži ruke od nas'.

Linker
26. travanj 2024 16:59