Getty Images
KATALONSKI SUD PRESUDIO

ŠOK U NOGOMETNOM SVIJETU Uništena 'čast Messijevih': Lionel Messi osuđen na zatvorsku kaznu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2016. 15:01

Zvijeza Barcelone Lionel Messi i njegov otac Jorge osuđeni su pred Katalonskim sudom na 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza te moraju platiti tri i pol milijuna eura novčane kazne!

Ipak, kako se i očekivalo, ponajbolji nogometaš današnjice neće morati služiti zatvorsku kaznu.

S obzirom da je muški dio obitelji Messi dobio kaznu zatvora manju od dvije godine te da nisu prethodno kažnjavani, izbjeći će odlazak u zatvor, javlja Football Espana.

Messi i njegov otac Jorge optuženi su da oštetili španjolski proračun za 4.2 milijuna eura pri prodaji marketinških prava najboljeg nogometaša današnjice. Messijev otac Jorge osnovao je mrežu lažnih tvrtki u Južnoj Americi, ali i u Švicarskoj i Velikoj Britaniji, a kazneno djelo se dogodilo u razdoblju između 2007. i 2009. godine.

Lionel Messi je na suđenju tvrdio kako nije znao za dogovore te da su sve poslove sklapali njegov otac i njegovi savjetnici. Međutim, državni odvjetnik Mario Maza nije imao milosti prema Messijevima - najboljeg nogometaša današnjice je usporedio s 'mafijaškim bossom', prenosi El Periodico.

"Potpuno sam posvećen nogometu, a o svemu drugome brinu moj otac i odvjetnici. Siguran sam kako me oni nisu željeli prevariti", rekao je slavni Argentinac na sudu u Barceloni.

Još ranije su Messi i njegov otac pristali platiti pet milijuna eura poreznim vlastima u Španjolskoj kao "korektivnu mjeru" odmah po pokretanju istrage.

Prema procjeni američkog financijskog magazina "Forbesa", Messi je u posljednjih 10 godina ukupno zaradio oko 350 milijuna dolara.

Linker
02. svibanj 2024 22:19