Reuters / Phil Noble Livepic / REUTERS
BEZ MILOSTI

SVEOPĆA ČISTKA U TROFEJNOM I SLAVNOM EUROPSKOM KLUBU Uzeli metlu i metu sve što im ne treba: Teška sutrašnjica čeka nepoželjne...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2017. 01:15

Ugledni engleski klub Liverpool planira temeljito pročistiti svlačionicu od igrača koji više ne udovoljavaju kriterijima. Na popisu kojim raspolažu izvori bliski klubu, menadžer Redsa Jurgen Klopp će otpisati čak 11 igrača!

Na crnoj listi su se našli Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Lazar Markovic, Lucas Leiva, Jon Flanagan, Kevin Stewart, Connor Randall, Andre Wisdom, Adam Bogdan, Cameron Brannagan, Jordan Williams i Jack Dunn.

Iako se mahom radi o mlađim igračima koji nisu nositelji momčadi, na listi je i nekoliko skupo plaćenih imena s puno nastupa za Liverpool. Sakho je 2013. godine došao i bio nezamjenjiv na mjestu stopera, ali doping afera otprije godinu dana ga je izbacila iz kolosijeka i može tražiti novi klub.

Moreno je plaćen 18 milijuna eura Seville prije tri godine i dugo je bio član udarne postave, ali niti za njega više nema mjesta budući je odigrao tek dvije utakmice u prvom sastavu u prošlih godinu dana.

Marković je svojevremeno plaćen 25 milijuna eura Benfici, ali seljakao se po posudbama i to bez nekog učinka pa mu se sada sprema slično ili čak prodaja nekom klubu.

Lucas ima 30 godina i dugo je bio važan kotačić Liverpoola s ukupno 346 utakmica do danas, no breme godina i poneka ozljeda doveli su ga u situaciju da je tek 12 puta zaigrao u početnoj postavi.

Flanagan, dijete kluba i jedan od većih talenata, skupio je 50 nastupa za seniore Liverpoola, ali dolaskom Kloppa također pada u drugi plan i u proteklih godinu dana upisuje svega šest nastupa i to isključivo ulazeći s klupe.

Bogdan je vratar od kojeg se očekivalo više nakon što je upisao 120 nastupa za Bolton gdje je godinama bio nezamjenjvi, ali u nekoliko prilika za Liverpool 'proslavio' se pacerski primljenim pogocima čime je izgubio povjerenje struke.

Burno je na Anfieldu, ali izgleda da Klopp i njegovi suradnici žele i više od četvrtog mjesta u Premiershipu...

Linker
23. travanj 2024 13:06