REUTERS
ODIGRALI UTAKMICU SEZONE

VIDEO: SLAVLJENI HRVAT POBIJEDIO SVE NEVOLJE Kome treba nezahvalni Payet? Pogledajte golijadu razjarenog Bilićevog društva i eurogol vikenda!

U susretu 21. kola engleskog nogometnog prvenstva West Ham je bez najboljeg igrača Dimitrija Payeta pobijedio Crystal Palace 3-0 prekinuvši niz od tri uzastopna poraza.
Piše: HinaObjavljeno: 14. siječanj 2017. 18:57

Bila je to možda i najbolja predstava 'čekičara' ove sezone, posebice drugo poluvrijeme u kojem je Bilićeva momčad zabila sva tri gola.

Domaćin je stigao do vodstva u 68. minuti golom Sofianea Feghoulija nakon sjajne asistencije Michaila Antonia. Deset minuta kasnije Antonio je uposlio i Andyja Carrolla koji je prekrasnim 'škaricama' zabio za 2-0. Sasvim sigurno Carrollova 'ljepotica' bit će jedan od kandidata za pogodak sezone u engleskom prvenstvu. Konačan udar Bilićeva momčad je zadala suparniku u 86. minuti nakon brze kontre koju je realizirao Manuel Lanzini. Argentincu je asistirao Antonio koji je s tri asistencije bio jedan od najboljih igrača susreta.


Best goal of the year

Bila je to prva pobjeda West Hama nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu (Manchester United 0-2, Leicester City 0-1) i debakla u FA kupu (Manchester City 0-5).

'Čekičari' su nastupili bez najboljeg igrača Francuza Dimitrija Payeta koji je zatražio transfer u Olympique Marseille. Engleski mediji su objavili kako je West Ham odbio 22 milijuna eura koliko je OM ponudio za francuskog veznjaka. Payeta je to naljutilo pa je navodno poručio kako više neće odigrati ni minute za West Ham. Razočarani navijači West Hama osvetili su se Payetu, koji je sa 150,000 eura tjednom plaćom najplaćeniji igrač 'čekičara', uvredama s tribina Wembleyja.

West Ham je ovom pobjedom 'pobjegao ' u sigurnu zonu, sada drži 12. mjesto sa 25 bodova, devet više od zone ispadanja.

Uvjerljivu pobjedu ostvario je i Arsenal pobijedivši na gostovanju Swansea City 4-0. Golove za 'topnike', koji su ove sezone zabili 27 golova na gostovanjima, postigli su Olivier Giroud (37), Jack Cork (54-ag), Kyle Naughton (67-ag) i Alexis Sanchez (73).

U ranije odigranom susretu Tottenham je na White Hart Laneu pobijedio West Bromwich Albion 4-0 probivši se na drugu poziciju Premiershipa.

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Harry Kane (12, 77, 82), a jedan pogodak gosti su sami ugurali u vlastitu mrežu, a strijelac je bio Gareth McAuley (26).

Kane je s tri nova gola stigao do brojke od 13 pogodaka ove sezone, koliko je zabio i napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimovic. Na vrhu ljestvice strijelaca su napadači Chelsea i Arsenala Diego Costa i Alexis Sanchez sa po 14 golova.

Bila je to šesta pobjeda Spursa u nizu, te 13. ova sezone.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 49 bodova i susretom manje, Tottenham je drugi sa 45 bodova, a Arsenal i Liverpool imaju po 44 boda, zatim slijede Manchester City (42) i Manchester United (39).

U nedjelju je na rasporedu najveći derbi engleskog nogometa, sudar Manchester Uniteda i Liverpoola, te ogled Evertona i Manchester Cityja.

---------------------------------------------------------------

REZULTATI:

Tottenham - WBA 4-0 (Kane 12, 77, 82, McAuley 26-ag)

Burnley - Southampton 1-0 (Barton 79)

Hull City - Bournemouth 3-1 (Hernadez 32, 50, Cummings 62-ag / Stanislas 3-11m)

Sunderland - Stoke City 1-3 (Defoe 40 / Arnautovic 15, 22, Crouch 34)

Swansea City - Arsenal 0-4 (Giroud 37, Cork 54-ag, Naughton 67-ag, Sanchez 73)

Watford - Middlesbrough 0-0

West Ham - Crystal Palace 3-0 (Feghouli 68, Carroll 79, Lanzini 86)

Kasnije: Leicester City - Chelsea

U nedjelju:

Everton - Manchester City

Manchester United - Liverpool

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
26. travanj 2024 04:46