Screenshot: Instagram
PIŠE R. MATTEONI

KRUNA KARIJERE LUKE MODRIĆA! ZA IGRAČA NJEGOVIH GODINA OVO JE SENZACIONALAN UGOVOR Prvi otkrivamo: Lukina nova plaća ruši sve hrvatske rekorde!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. listopad 2016. 13:07

Nema dana a da ga neki autoritet iz svijeta nogometa ne hvali. Maradona je to učinio biranim riječima. Više to ne treba čuditi, osim dakako kod nas. Ovdje je uvijek Modrić puno manje dobar i važan nego ga svijet doživljava.

Srećom za Modrića, u Realu se ravnaju po djelima, stručnim autoritetima i logikama. Nakon što je 2012. godine stigao u Madrid izričitom voljom Jose Mourinha, potpisavši ugovor na pet godina, uz plaću od 4 milijuna eura, Luka Modrić je već nakon druge sezone dobio novu ugovornu obvezu od Reala.

Predsjednik Florentino Perez dvije godine prije nije bio tako oduševljen Mourinhovim inzistiranjem za hrvatskog igrača. Imao je dobro mišljenje o Modriću, ali ne baš toliko veliko da bi trpio svojevrsne ultimatume u višemjesečnim pregovorima s čelnicima Tottenhama.

No, već nakon prve sezone Perez je potpuno promijenio stav i naprosto se zaljubio u Modrićev nogomet, stalno hvaleći njegova ponizna ponašanja na terenu i izvan njega. Na proljeće 2014. godine, par mjeseci prije nego je osvojena Decima, Perez je Modriću potpisao novi ugovor do 2018.godine, a plaću mu je podigao za čak 50%, odavši mu i time koliko ga cijeni.

Od tada je Real praktički blindirao Modrićev ostanak u Madridu, odbacivši mogućnost da ga se pusti u Chelsea, Bayern, Manchester United i druge klubove koji su iskazivali interes za pregovore oko kapetana Hrvatske. Luka Modrić je prije mjesec dana navršio 31 godinu. Iz kluba su mu još ljetos “otvorili” razgovor na temu novog ugovora.

Ovih dana se priča praktički zgotovila. Modrić će idući tjedan potpisati novi četverogodišnji ugovor (formalno će četvrta sezona biti opcija) i za svaku sezonu dobivat će između 7-8 milijuna eura neto. Za igrača tih godina, u tako zahtjevnom klubu, to je senzacionalni ugovor. Praktički se njime Luka Modrić obvezuje završiti karijeru u Madridu…

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI!

Linker
24. travanj 2024 21:23