REUTERS/Valentyn Ogirenko
KAKO DO RUSIJE?

BIVŠI DINAMOVAC I VATRENI VJERUJE U PROLAZ HRVATSKE, ALI UPOZORAVA 'Grci nisu u baraž došli slučajno, oni se poznaju u dušu i imaju svoje vrline'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 17. listopad 2017. 23:52

Hrvatska nogometna reprezentacija je četiri puta sudjelovala u dodatnim kvalifikacijama za svjetska i europska prvenstva i uvijek je izašla kao pobjednik, a u tih osam susreta upisali smo 4 pobjede i 4 remija.

Ipak, od mogućih suparnika u dodatnim kvalifikacijama za SP 2018. "vatreni" imaju najlošiji omjer baš protiv Grčke (1 pobjeda, 2 poraza, 3 remija), ali Gordon Schildenfeld, inače bivši nogometaš Dinama i hrvatske reprezentacije koji ima iskustva igranja u Grčkoj, vjeruje u prolaz Vatrenih.

Zagreb, 100916.
Gradski stadion.
Utakmica 1. HNL izmedju klubova Dinamo i Osijek.
Na fotografiji: Gordon Schildenfeld.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
Gordon Schildenfeld

- Nema sumnje da smo dobili najtežeg protivnika, time ne otkrivam toplu vodu, ali kvaliteta je daleko na našoj strani. Grci nisu u baraž došli slučajno, oni su neloši, ekipa koja se poznaje u dušu i ima svoje vrline, međutim, bitno je da smo koncentrirani i potpuno posvećeni toj utakmici. U takvoj konstelaciji ne vidim način da nas prođu. Naš problem s Grčkom gotovo je jednak kao i s drugim reprezentacijama: oni uspavaju suparnika, pa ti ne guraš svoje već se prepustiš njihovom načinu igre, koji te doslovce uguši. Upravo je stoga ključno držati svoju razinu igre i ne ovisiti o drugim utjecajima. Nama dajem prednost, dakako, ali zapravo, možda je bolje da pušemo na hladno, a onda, kao i uvijek, pokažemo da smo zaista najbolji kada je najpotrebnije. Vjerujem u Hrvatsku.

Linker
23. travanj 2024 22:55