Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
PRIZNANJE ZA ČLANOVE VATRENIH

EUROPSKI MEDIJI HVALOSPJEVIMA ZASULI DVOJICU VATRENIH Bit će im neugodno poslije ovoga, ne štedi se na komplimentima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2017. 21:30

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić igra odlično ove sezone, a takve igre ne promiču ni talijanskim medijima i, ono što je najvažnije - najuglednijem među njima.

Tako je Gazzetta dello Sport biranim riječima opisala bivšeg igrača Hajduka, strijelca 12 pogodaka u Serie A.

- Kalinić je fantastičan ove sezone i, bez sumnje, najbolji je igrač Fiorentine. Hrvat zabija u gotovo svakoj utakmici, a danas je u remiju protiv Atalante bio najopasniji igrač momčadi, koja ja ga ne zaslužuje. Jer, kada uspije pogoditi ekipa jako loše reagira i lako prima golove, čime njegovi golovi postanu nedovoljni. Ipak, Kalinić svoj posao odrađuje na najbolji način, dok obrana Fiorentine ne može reći to za svoje nastupe - piše ugledni sportski list.

Kalinić okupira sedmo mjesto na listi najboljih strijelaca jedne od najjačih liga Europe, a ispred njega su Belotti, Džeko, Higuain, Mertens, Icardi i Immobile.

--------------------------------------------------------------------------------

Osim Kalinića, još jedan Vatreni ima razloga za zadovoljstvo, a radi se o Šimi Vrsaljku. Naime, španjolski sportski dnevni listovi ne štede komplimenata na račun desnog bočnog poniklog u NK Zadru.

- Atleti je sretan što na desnom boku ima metak po imenu Vrsaljko, koji je novi heroj Vicente Calderona i kada on nezaustavljivo nadire, suparnici padaju - piše As.

Na sličnom tragu je i Marca.

- Zahvaljujući Vrsaljku, desni bok Atletica i lijeva strana Valencijine obrane bila poput piste po kojoj se prolazilo po želji i odakle su došle najbolje prilike za domačine u prvom dijelu. Vrsaljko osim što je stalno prijetio u napadu, nije prestajao 'udarati' u obrani i tako izludio Gayu, Valencijinog lijevog bočnog koji ga je nikako nije mogao zauzdati - piše ugledni list o Vrsaljku.

Linker
26. travanj 2024 12:15