CROPIX
OPĆA MOBILIZACIJA

FOTO: IZBORNIK DALIĆ SPREMA IZNENAĐENJE ZA GRKE Mandžukić ostao u fitnessu, šef traži partnera Rakitiću, na travnjak se spustio i Davor Šuker

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. studeni 2017. 23:21

Vatreni su u utorak trenirali na glavnom terenu u Maksimiru, napravljena je rošada kako ne bi dvije ekipe izašle na njega dan prije susreta. Tako će Hrvatska u srijedu od 20 sati raditi na Hitrec-Kacianu.

Ionako je večeras bio glavni taktički trening. Grčka će na Maksimiru vježbati od 18 sati. Travnjak je dobar, suh, iako je i tijekom današnjeg vježbanja nacionalne vrste počela padati kiša, ipak se ne radi o jačim oborinama, doista se dobro drži. Puno je napora uloženo da bude u takvom stanju. Direktor stadiona Miljenko Sakoman veselo se smješka, samo da ostane sve kako spada. Dobri uvjeti za igru faktor su koji ide na ruku Vatrenima.

Mario Mandžukić stigao je s momčadi u Maksimir, ali u utorak još nije izašao na teren, ostao je u fitnessu. Radi po posebnom programu. U srijedu bi se trebao priključiti momčadi. Osim kamermana, fotoreportera i novinara, koji ovih dana pojačano prate nacionalnu vrstu, na treningu je bio i Davor Šuker.

Izbornik Dalić imao je na travnjaku 22 igrača, radio je na postavci igre i prekidima, potonje je vrlo bitno jer korneri i slobodni udarci jaki su adut Grka. Od prije je jasno da ima dvojbu samo u veznom redu gdje bolje kotira Brozović, a u igri je i Pašalić, za partnera Rakitiću. Opet, nije isključeno čak i da Rakitić na kraju dobije tu rolu najdefenzivnijeg veznjaka, korektora igre, da sve nadzire, da mu cijela igra budu pred licem, što bi značilo i da se mora pobrinuti za Fortounisa. Kad već u kadru nema pravog zadnjeg veznog takvog profila, osim Filipa Bradarića koji ovog časa ne kotira toliko dobro da bi bio u startnih 11. Možda dobije šansu u nekoj fazi utakmice.

Brozović je spreman, ozljeda je prošlost, zarađena u Rijeci gdje nije htio prijaviti problem s listom koji je pojavio u 20. minuti, nego je nastavio igrati i pogoršao stvar. Ima iskustva među Vatrenima, a Pašalić bolji kontinuitet i formu u zadnjih mjesec dana.

Linker
26. travanj 2024 03:25