Ante Čačić slavi
 REUTERS/Regis Duvignau Live
JEDINSTVEN POTEZ

KAKAV TURBULENTAN DAN HRVATSKOG NOGOMETA Uoči najvažnije utakmice kvalifikacija stigla potvrda: Ante Čačić ostaje izbornik još najmanje dvije godine!

Jedinstven potez HNS-a: Izvršni odbor je na dan utakmice s Ukrajinom, tek na polovici kvalifikacija za SP prihvatio prijedlog predsjednika Davora Šukera da se potpiše novi dvogodišnji ugovor s izbornikom Antom Čačićem.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. ožujak 2017. 18:10

Aktualni mu istječe s Mundialom 2018. godine, to znači da je odobreno da Ante Čačić vodi Vatrenih do Eura 2020. godine.

Nikad se nije dogodilo da bi nacionalna nogometna vlada toliko prije isteka ugovor dala izborniku na stol novi, a on je već kazao da - pristaje! Demonstrirali su veliko povjerenje u Čačića.

Isto tako Izvršni odbor razmotrio je mišljenja Središnjeg državnog ureda za šport o načinu primjene Zakona o sportu te je zaključio da će se pristupiti izmjeni statuta HNS-a i županijskih nogometnih saveza na sjednicama skupština koje će se ubrzo održati.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Dakle, iako je HNS tvrdio da se na njega ne odnosi članak koji definira sastav skupština u sportu u kojem je barem 50 posto prvoligaških klubova profesionalno, to će, na traženje vlasti, sada učiniti. To je taj veliki preokret najavljen još na prošloj Skupštini, a HNS tek treba statutom definirati koliko će točno njegova Skupština imati članova.

Plan je da prvo sjednice održe sve županijske skupštine koje trebaju, da one usvoje novi statut, potom HNS, što znači za 3-4 mjeseca. I zatim će sazvati sljedeću skupštinu u tom novom sazivu. U njoj će pravo glasa imati sve županije i Grad Zagreba, a od prvoligaških klubova, prema tumačenju Središnjeg ureda za šport samo muški prvoligaški klubovi, svaki po dva. Jednog člana će dati treneri i igrači, a koliko će predstavnika dobiti klubovi nižeg ranga odredit će HNS.

Linker
01. svibanj 2024 23:31