REUTERS/Umit Bektas / REUTERS
NOVA ŠOK-TERAPIJA

KONTROVERZNI PLAN B - SMJENA ANTE ČAČIĆA BILA BI POTEZ OČAJNIKA Evo kako Hrvatska može na SP čak i ako izgubi na Rujevici!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. rujan 2017. 10:20

Veliku pozornost privukla je izjava Damira Vrbanovića, izvršnog direktora HNS-a, na press-konferenciji da Savez ima plan B po pitanju izbornika ako ne bude pobjede nad Finskom. Iako je Vrbanović kasnije kazao da nikakav konkretan plan nije razrađen jer HNS vjeruje u pobjednički završetak kvalifikacija, a i više nam je članova Izvršnog odbora reklo da o tome u Kući nogometa nije bilo razgovora, zanimljivo je sagledati bi li taj plan B išta značio. Kad se pogledaju mogući raspleti, ako bi stvarno bilo nužno, takva šok-terapija mogla bi imati smisla.

Od Hrvatske očekujemo dvije dobre utakmice, da napravi posao u Rijeci i Kijevu, ali čak i u slučaju poraza na Rujevici ostale bi šanse za drugo mjesto, koje bi vjerojatno donijelo doigravanje. Ne baš previše za prvo, jer moralo bi se za to puno toga poklopiti. Vatreni bi naime u tom slučaju imali bod manje od Ukrajine (matira li ona Kosovo) te bi nju trijumfom u zadnjoj rundi nadmašili u konačnom zbroju. Međutim, zavisno od rezultata Turska - Island, netko bi, čini se, od ta dva suparnika bio nedostižan, imao bi bod ili tri više, a ostali bi im ogledi s Finskom, gdje gostuje Turska, što nije baš mačji kašalj, odnosno Kosovom, kojeg dočekuje Island.

No i s bodom protiv Skandinavaca Kockasti ne bi nužno ostali bez izgleda za prvo mjesto, osim u slučaju da Island dobije oba ogleda. Dakle, kako god završi na Rujevici, neće biti kraj; niti bi pobjeda nešto riješila, niti negativan rezultat sve odnio, ali u slučaju nove loše igre i ishoda, bi li se iz takvog turobnog stanja moglo računati na trijumf samo tri dana poslije u Kijevu? Tada bi taj eventualni plan B, zapravo, bio potez očajnika da se nešto prodrma.

Na Čačiću i momčadi golema je odgovornost, nakon serije neuvjerljivih izdanja protiv Finske trebaju konačno prikazati pravi nogomet, glatko dobiti i podići vjeru u najbolji mogući rasplet u Ukrajini. Jer čak i da dođe novi trener, kakve bi aparate morao imati da ih preko noći probudi, zapadnu li u komu?

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 09:17