Foto: Boris Kovacev / CROPIX
REAKCIJE NA ŽDRIJEB

LOVREN NAJAVIO DRAMU I BORBU 'DO POSLJEDNJEG DAHA' 'Do zadnje minute se neće zati tko ide SP!'; 'Htio sam sve osim Grčke!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. listopad 2017. 18:49

Evo kako je ždrijeb i Grke prokomentirao hrvatski reprezentativac, stoper Liverpoola Dejan Lovren, čija je momčad jučer igrala Ligu prvaka u Mariboru:

- Ako budemo onakvi kakvi smo bili protiv Ukrajine, dakle svi na visokoj razini, neće biti problema. Želio bih naglasiti da nam je potrebna cijela Hrvatska iz naših leđa, da nas gura, da svi dišemo kao jedan. Čvrsto vjerujem da možemo proći dalje, ali neće biti nimalo jednostavno. Mislim da se do zadnje minute tih dvoboja s Grčkom neće znati tko ide u Rusiju, a tko ostaje kod kuće - kazao je Dejan Lovren.

Drugi hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić naglašava važnost prvog susreta:

- Mislim da svi više-manje imamo isto viđenje, da su oni dobra i organizirana momčad, defenzivno kvalitetnija možda nego ofenzivno, ali sve će biti na nama. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici u Maksimiru uspjeti što prije probiti njihov blok, u tom slučaju bit će nam lakše kasnije igrati. U Grčku moramo otići s pozitivnom rezultatom, pokušati da to bude bez primljenog pogotka. To bi nam bitno olakšalo uzvrat. Na papiru, po imenima igrača i ekipno, puno smo bolji, ali to ne mora ništa značiti je oni su tvrdi, znaju provocirati, u Grčkoj će biti super atmosfera. Nezgodni su, borbeni i fanatici do kraja.

'Samo Grčku nisam htio'

Dario Šimić igrao je 1997. u Solunu u jedinoj pobjedi Hrvatske nad Grčkom 1:0. Šimić, kojeg se ovih dana najviše veže za kandidaturu za predsjednika HNS-a, koju će uskoro objaviti, kaže:

- Za kandidaturu ima vremena, potreban je apsolutni mir i podrška reprezentaciji jer prevažno nam je Svjetsko prvenstvo. Svim snagama morao uprijeti da se plasiramo u Rusiju - odgovorio je Šimić, koji nije presretan sa ždrijebom.

- Grčka je dosta nezgodan protivnik, jedino nju nisam htio. Ipak su oni bili europski prvaci, iako su po pojedincima slabiji od nas, no to je reprezentacija koja ima karizmu.

U Solunu je također bila jako bitna utakmica.

- Još jedna odlučujuća, jer da nismo pobijedili, pitanje je bismo li vidjeli Francusku 1998. godine. Težak dvoboj, na kraju smo bili spretniji i sretniji. Zapamtio sam genijalne poteze Bilića kao asistenta i Šukera kao strijelca.

Pa je zastao:

- Grčka je najgori protivnik koji nam se mogao dogoditi. Ona je po FIFA-inu rejtingu puno lošija od nas, ali kad je netko bio europski prvak i nogometna je nacija, to nešto znači u dvije utakmice. Jer dva susreta su ipak različita stvar nego skupina. No, na kraju činjenica je da mi imamo jednu od najboljih momčadi u Europi.

Šimić kao predsjednik HUNS-a u zaključku:

- Moram se prisjetiti nogometaša Istre 1961 koji su već dugo vremena na sendviču i spavaju zajedno po sobama jer, nažalost, nisu isplaćeni. Bez obzira na ove kvalifikacijske utakmice HNS mora razmišljati o njima. Preventivno su trebali djelovati da se ne dođe u ovu situaciju jer taj vlasnik i klub su puno novca uložili u hrvatski nogomet.

Linker
26. travanj 2024 12:58