CROPIX
'STISNUT ĆU ZUBE'

MLADI HAJDUKOVAC ODUŠEVLJEN NOVIM POZIVOM U HRVATSKU REPREZENTACIJU 'Naravno da sam sretan! Rijeka? Dobro je što je osvojila naslov'

FRAN TUDOR Hajdukov mladi vezni igrač s reprezentacijom je danas otputovao u SAD na prijateljsku utakmicu s Meksikom (27. V.)
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. svibanj 2017. 18:21

Fran Tudor (21) danas s Vatrenima kreće prema Hollywoodu, mladi nogometaš Hajduka je dio nacionalne vrste koja se u SAD-u suprotstavlja Meksiku. Bio je u Čačićevoj vrsti i u Kini, izbornik o njemu očito ima jako dobro mišljenje. Nije neko čudo, zaslužio je pozornost svojim prezentacijama u dresu Majstora s mora.

- Naravno da sam sretan što sam dio reprezentacije. Sad ću stisnuti zube, izdržati taj put u Los Angeles - kaže Tudor.

Ako vam nije jasno zašto je kazao da će “stisnuti zube”, evo objašnjenja...

- Više sam umoran psihološki nego tjelesno. Ali ne nastupa se za reprezentaciju svaki dan, tako da ću bez problema sve izdržati.

Pitamo ga nada li se da će ga jednom izbornik pozvati i za neku kvalifikacijsku utakmicu, a ne samo za prijateljske?

- Ha-ha... Ispada da volim ove daleke avionske letove. Šalim se, naravno, jako me veseli što dobivam pozivnice, nema nikakve veze što se radi o prijateljskim utakmicama i dalekim putovanjima. Jasno je da se nadam da će stići i pozivnica kad se bude igrala neka natjecateljska utakmica. Mlad sam, imam 21 godinu, za mene svakako ima vremena. Dug je put ispred mene, sad sam na, recimo, početku... Samo trebam tako dalje raditi, napredovati, nagrada će sigurno stići.

Football Soccer - China v Croatia - 2017 Gree China Cup International Football Championship Third Place Match - Nanning, China - 14/ 01/17. Fran Tudor (R) of Croatia and Fan Xiaodong of China in action. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS- THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA.
REUTERS/Stringer / REUTERS

Uvijek nam nešto fali

Vaš Hajduk je osigurao treće mjesto u HNL-u, kako biste prokomentirali sezonu?

- Kao i svaka, ova je također za nas bila turbulentna. Držim da Hajduk iz sezone u sezonu treba skupljati sve više bodova, rasti, biti bolji. Svakako treba biti realan, to je idealan stav za bolje sutra. Rijeka je, recimo, ove sezone bila najbolja momčad. Međutim, definitivno se može upisati plus za ovu sezonu. Skupili smo bodova više nego prošle sezone, po zabijenim golovima smo drugi u HNL-u, zaostajemo samo pogodak za Rijekom, imamo još jedno kolo, na kraju možemo biti i najefikasnija momčad lige. Da, bilo je pozitivnih stvari i na njima treba graditi budućnost. Sad se svi skupa trebamo odmoriti, a onda gledati iduću sezonu.

Navijači Hajduka već su pomalo nestrpljivi, zar ne?

- Naravno da su nestrpljivi... Pokušavamo svaku sezonu što više se približiti vrhu, uzeti Kup... Međutim, uvijek nam nedostaje “to nešto”. Svake sezone dajemo maksimum, vjerujemo da će sljedeća “biti ta”. To je to...

Spomenuli ste efikasnost momčadi, Hajduk je do sada zabio 68 pogodaka, sjajan je to rezultat, ide vam prema naprijed?

- Imamo veliku širinu prema naprijed, što nam daje mogućnost odmaranja nekih igrača, mogućnost miksanja, a kvaliteta je velika. Sretan sam zbog te činjenice, nadam se da ćemo i sljedeće sezone tako zabijati.

Dobro da je Rijeka prva

Približava se ljetni prijelazni rok, razmišljate li o inozemnom transferu ili ipak ostajete u Hajduku?

- Ne bih volio nagađati o tome. Vidjet ćemo što budućnost nosi. Svi znamo da Hajduk živi od prodaje igrača. Ukoliko dođe do situacije, ukoliko neka ponuda zadovolji klub i mene, nema razloga da ne odem i zgotovim inozemni transfer.

Popričajmo malo o novom prvaku Rijeci... Društvo s Rujevice je pokazalo da se u Hrvatskoj može osvojiti naslov prvaka iako se klub ne zove Dinamo. Dakle, ako ste dobri, ako imate dobru momčad i trenera, možete preskočiti do sada nedodirljivi Dinamo?

- Rijeka je apsolutno zaslužila naslov prvaka. Pokazali su najbolji nogomet tijekom cijele sezone. Istina, rano su ispali iz Europe, pa su se maksimalno mogli koncentrirati sam na HNL. Ne govorim to kako bih umanjio njihov zasluženi trijumf, ali im je ipak u tom segmentu bilo lakše. Ovo prvenstvo potvrdilo je jednu notornu istinu - onaj tko je najbolji pobjeđuje i osvaja naslov! Mi nogometaši moramo se posvetiti travnjaku, a ne razmišljati o nekim drugim okolnostima ili sucima!

Mnogi kažu da je dobro što je Rijeka osvojila naslov prvaka. Kakvo je vaše mišljenje?

- Normalno da je dobro. Njihovim trijumfom prekinuta je monotonija u HNL-u, svi su navikli da Dinamo osvaja naslove. Uspjehom Rijeke zanimanje za HNL će se podići na višu razinu, privući će još veći broj gledatelja, postat ćemo konkurentniji u Europi - podvukao je Tudor.

Linker
24. travanj 2024 11:55