Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
KAKO DO RUSIJE?

NOVE GLAVOBOLJE ZA ANTU ČAČIĆA Badelj otprije zbog žutih kartona ne igra protiv Finske, a sada se na listi ozlijeđenih pojavilo još jedno ime

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. listopad 2017. 09:46

Novi otpali s liste Ante Čačića. U subotu su mu iz Osijeka javili: Borna Barišić ne može. Liječnik Boris Nemec izdao je pravorijek: ne treba ni doći na okupljanje.

Još nam je u petak Zoran Zekić rekao da će ga sačuvati za reprezentaciju, ali da se Barišić oporavio od ozljede. Međutim, Zekić je napravio test, nagazio ga na treningu da vidi je li sve u redu, i vijest je loša - nije izdržao. Barišić već duže vuče upalu ovojnice kod tetive lista, od prošle akcije nacionalne vrste nije odigrao utakmicu, u Koprivnici je izašao već nakon 33 minute.

Pivarić je u redu

Dakle, ništa od njegova nastupa protiv Finske, koji se činio dosta izglednim jer je riječ o igraču odličnog centaršuta, što bi protiv suparnika koji se voli zatvoriti moglo mnogo vrijediti. Morat će pričekati drugu priliku.

Osiejk, 060717. 
Uzvratna utakmica 1. pretkola Europske lige Osijek - UE Santa Coloma. 
Na fotografiji:  Borna Barisic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Pozitivna je informacija iz Kijeva.

- Pivarić je u redu, odigrao je utakmicu do kraja, malo ga boli, no to nije ništa problematično. Na njega sigurno možemo računati - kazao nam je Nemec.

Iz Kijeva nam se javio i sam Pivarić kazavši:

- Pregled je pokazao da imam istegnuće ligamenta desnog gležnja, ali nije ništa strašno i za dva dana sam u punom pogonu.

No ima još nepovoljnih činjenica. Čačić za utakmicu s Finskom neće moći računati ni na Milana Badelja. Iako njega sigurno vidi u postavi za Ukrajinu, u prvom je susretu prisiljen tražiti drugu varijantu jer veznjak Fiorentine ima dva žuta kartona, s koliko se u ovim kvalifikacijama pauzira. Prvi je dobio na utakmici s Islandom u Zagrebu, a drugi nedavno u Turskoj. Taj podatak dosad nitko nije spominjao, pa ni izbornik u javnim nastupima nabrajajući tko mu sve nedostaje, izgleda da su Badeljevi kartoni prošli ispod radara, no činjenica je da će se morati bez njega.

Ante Čačić
REUTERS/Umit Bektas / REUTERS

Naknadni pozivi

Čačić je tako na ozbiljnom zadatku kako sastaviti ekipu. Umjesto Badelja može uvesti Filipa Bradarića, koji je jedini igrač baš toga profila, zadnji vezni. Ako bi stavio Marka Roga, tada bi Modrića dodatno udaljio od gola. Ili da povuče Rakitića pa gurne još jednu špicu osim Mandžukića, dakle Kramarića ili N. Kalinića. U Tampereu je s Fincima igrao Kramarić i bio asistent za pogodak.

Hoće li izbornik naknadno koga pozvati? Najavio je da bi mogao posegnuti za nekim iz kadra mlade reprezentacije ne bude li u akciji Finska/Ukrajina Dejana Lovrena, kao što je Liverpoolov igrač i sam najavio. Glavni su kandidati Ćaleta-Car i Benković. Za lijevog braniča ima i Antonija Milića, koji je često to igrao u klubu, iako je originalno stoper. Podsjetimo, otprije nema Vedrana Ćorluke, Tina Jedvaja, Marka Pjace i Matea Kovačića.

Linker
26. travanj 2024 21:22