CROPIX
VATRENI NA RUJEVICI

PRVI ČOVJEK RIJEKE SUOSJEĆA SA SLAVONCIMA 'U ovakvim je situacijama bitan samo interes reprezentacije. Žao mi je Osijeka, ali nije trenutak za rizik'

DAMIR MIŠKOVIĆ Rujevica će spremna dočekati kvalifikacijski sraz s Fincima
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. rujan 2017. 15:18

Nogometni savez obavijestio je Riječane još prije nekoliko dana da bi se kvalifikacijski ogled s Finskom mogao iz Gradskog vrta prebaciti na Rujevicu.

- Dobili smo pitanje iz Saveza hoćemo li prihvatiti organizaciju utakmice procijene li da zbog vremenskih uvjeta i stanja terena postoji određeni rizik s Osijekom - kazuje Damir Mišković odmah nudeći odgovor.

- Hoćemo li prihvatiti? Kakvo je to pitanje? Kad je u pitanju interes hrvatske reprezentacije, onda me možete samo nazvati i reći mi da tog i tog datuma pripremim stadion za odigravanje utakmice. I gotovo! Pitanja su suvišna, kao i bilo kakve dileme.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

U Osijeku nisu sretni zbog takve odluke, osjećaju se zakinutima...

- U Osijeku nisu sretni jer jako vole Vatrene i cijela se Slavonija veselila toj utakmici. Međutim, u ovakvim je situacijama bitan samo interes reprezentacije. Ako je procjena da će nam igranje na Rujevici donijeti makar i jedan posto više šansi da igramo na Svjetskom prvenstvu, onda je logično da se ondje i igra. Nismo li se svi zajedno žestoko opekli u utakmici protiv Kosova? U nekim normalnijim okolnostima možda bismo bez maksimirskog maratona slavili u Turskoj i danas već krojili planove za Rusiju. Kažem još jednom, žao mi je što se to dogodilo Osijeku, ne sumnjam da bi ljudi tamo napravili sve što mogu, ali doista nije trenutak za bilo kakav rizik. A očito je netko meritoran procijenio da rizik postoji.

Rujevica čeka Vatrene raširenih ruku?

- Naravno da smo svi sretni što ćemo ugostiti reprezentaciju, a ponosni smo što smo izgradili stadion koji zadovoljava najviše svjetske standarde i koji bez obzira na nebo jamči vrhunske uvjete za igru. Valjda je normalno da naši najbolji igrači, koji igraju u najboljim klubovima svijeta i u najboljim uvjetima, imaju dostojan tretman i kad igraju za svoju reprezentaciju. Toliko bismo im barem trebali osigurati.

Linker
26. travanj 2024 16:38