Alessandro Garofalo / REUTERS
DOKAZAO SVOJU VRIJEDNOST

MILANOVOM JUNAKU RAPIDNO RASTE CIJENA NA TRŽIŠTU Chelsea će za njega tražiti čak 20 milijuna eura?!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. prosinac 2016. 16:50

Mario Pašalić do pred kraj listopada bio je statist u Milanu, on će sam kazati kako je to normalno vrijeme koje mu je trebalo da nakon duge stanke bude fit za najveće napore, a onda eksplodirao toliko da ga danas mnogi mediji u Italiji definiraju fundamentalnim igračem za taktičke sheme Vincenza Montelle.

Gol koji je zabio Juventusu za Superkup utisnuo ga je u srca navijača Crveno-crnih, a pojedini mediji usporedili sa Ševčenkom. Jer baš kao Ukrajinac 2003. u finalu LP, on je zabio zadnji jedanaesterac Buffonu i matirao Staru damu. Na nižoj razini, u Superkupu, ali za Pašalića znakovito. Mladi igrači u središtu su dizajna novog Milana, koji je osvojio 29. trofej u Berlusconijevom dobu, po svemu sudeći posljednji prije promjene vlasničke strukture. Zato nije čudno što je Galliani spominjao upravo Pašalića zbog “kojeg je osobito sretan jer je dugo po dolasku u Milan bio označen misterioznim“. Kako i ne bi kad od veljače nije igrao zbog problema s leđima.

Pašalić je u kratkom vremenu napravio nekoliko velikih koraka i sve se češće čuje pitanje: hoće li ga otkupiti od Chelseaja? Najave govore da će to pokušati napraviti već u siječnju, poneki kroničari Milana su skeptični vjerujući da je veća šansa da izbore produžetak posudbe na još godinu dana. Procurilo je kako ga je prošle godine Monaco želio preuzeti od Chelseaja, a Englezi su tražili 15 miliijuna eura. Zato sada u Milanu drže da ga Chelsea neće pustiti ispod 20. Čak i s kineskim novcem nije jasno jesu li spremni toliko investirati!

Sigurno je da je Chelsea s njim napravio izvrstan posao. Oni kupuju velik broj mladih igrača za oko 2 milijuna eura, pa tko se probije. Tako su Pašalića u srpnju 2014. doveli iz Hajduka za 2,5 miliijuna, prvo ga poslali u Elche, potom u Monaco, a ovog ljeta Milan im je platio milijuna eura da bi ga dobio na godinu dana. No, i Chelsea će se morati odlučiti jer ugovor ga veže do 2018. i zato je za Contea trenutak da prelomi - želi li Pašalića među Bluesima, pa će s njima sklopiti novi ugovor, eventualno ga još neko vrijeme dati na posudbu, ili će pristati na transfer.

Za polivalentnog veznjaka, a koji se tek uspinje, Milan je ovog časa idealan klub. Što se sve konkretnije pokazuje.

Linker
05. svibanj 2024 10:48