Valerio Pennicino/Getty Images
'NIJE USPIO IZVESTI NI SLOBODNJAK'

HRVAT I BOSANAC PODIJELILI STRUKU I LEGENDE KLUBA 'Mario Mandžukić je trebao izaći iz igre!'; 'A za što uopće služi Pjanić?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. prosinac 2016. 17:28

Poznati talijanski novinar Mario Sconcerti kritizirao je trenera Juventusa Massimiliana Allegrija nakon neugodnog poraza 'torineza' u talijanskom Superkupu.

Milan je u petak navečer pogotkom našeg Marija Pašalića na jedanesterce osvojio prvi trofej ove sezone, a talijanski novinar smatra da je porazu kumovao i trener Juventusa kad je u drugom dijelu iz igre nezasluženo izvadio Pjanića, umjesto Mandžukića.

"Milan je slavio sasvim zasluženo. Juventus je veliki klub, ali im ipak nešto nedostaje. Allegri nije trebao izvaditi Pjanića. Promjena je trebala, ali ne u sredini već u napadu. Trebao je izaći Mario Mandžukić", izjavio je Sconcerti.

Sa njim se, međutim, ne slaže dobar dio navijača, ali i legenda kluba. Bivši branič Juventusa Sergio Brio smatra da je Miralem Pjanić trebao i ranije izaći iz igre, iako je zapravo bosanskohercegovački veznjak bio asistent za jedini gol Juventusa u regularnom dijelu (završilo je 1:1).

"Pjanić nije uspio izvesti ni slobodan udarac kako treba, za što on uopće služi?", obrušio se Brio na Bosanca.

Najzanimljiviji uvid u dilemu 'Mandžukić ili Pjanić' dala je Gazzetta dello Sport:

"Bilo bi idealno da postoje leteće izmjene pa da Pjanić uđe, izvede slobodni udarac ili neki drugi prekid i odmah izađe iz igre", stoji u opisu učinka BiH veznjaka koji je na kraju i dobio najlošiju ocjenu 4,5.

Ipak, tragičari su ispali upravo Mandžukić i Paulo Dybala koji su bili neprecizni s bijele točke, a pobjedu je Milanu donio Mario Pašalić.

Linker
18. svibanj 2024 20:08