Dragan Matic / Hanza Media / Hanza Media
TAMO JE NAPRAVIO PRVE KORAKE

SLAVNI KAPETAN VATRENIH O GAŠENJU NJEGOVOG PRVOG KLUBA 'Dijete sam Neretve, a ona je svima nama iz Metkovića kao Manchester United'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. svibanj 2017. 13:03

Darijo Srna nedavno je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Šahtarom i tako produžio vjernost klubu u kojem se nalazi od 2003. godine. Ipak, iako daleko od Lijepe naše, Srna pomno prati zbivanja u hrvatskom nogometu.

- Naravno, u svim kontekstima. Kad govorimo o HNL-u, onda vidim kako je Rijeka vrlo blizu prvog povijesnog joj naslova prvaka Hrvatske! Mislim da je to za naš nogomet dobrodošla novost, jer svako takvo osvježenje revitalizira cijelu ligu. Nisam upoznao predsjednika Miškovića, za kojeg mi kažu da je vrlo sposoban čovjek, a što se, uostalom, vidi na djelima. Riječani provode kvalitetan projekt, uložili su novac, stvorili sjajnu infrastrukturu, grad i navijači žive s klubom i sve je to odlično za promociju cijelog nogometa u Hrvatskoj. Vidim da i Osijek raste u sličnom tonu…

Hajduk?

- To je meni uvijek posebna priča, zato ga izdvajam. Bio sam baš guštao kako su dobro igrali i pobijedili Dinamo u Maksimiru. To je dobar znak u seriji pobjeda, da se napreduje. Iznimno bih bio sretan da Hajduk stane na noge i kao nekad postane konkurentan za prvaka. Tradicija kluba, Split i ogromna podrška navijača, kao rijetko gdje tako strasna, zaslužuju tu razinu.

zagreb,130403
dinamo-hajduk
darijo srna i hrvoje vukovic
foto: robert belosevic
-spo-
CROPIX

Neretva se gasi? Spominju i vas kao mogućeg spasitelja?

- Strašno mi je krivo što se događa u matičnom klubu gotovo svih članova moje obitelji. Dijete sam Neretve kao i svi Metkovčani koji su na ovaj ili onaj način vezani uz klub i njegovu dugu tradiciju. Sve što se može učiniti u okvirima zakona i poštenih odnosa da klub opstane, ja sam za. Svima nama iz Metkovića je Neretva kao Manchester United. Zbog povijesti, sportske i društvene, klub koji okuplja kontinuirano 300-tinjak djece zaslužuje da ga se održi na životu. I ne samo to, nego da mu se kontinuirano pomaže da opravda i svoju društvenu ulogu.

Kanite li se vratiti u Hrvatsku?

- To je moja domovina i uvijek ću joj se vraćati. Hoću li tu i koliko živjeti, vidjet ćemo. Sve su moje misli sada vezane uz igranje i Šahtar. Kako dalje bude išla karijera, to će definirati moje daljnje odluke.

zagreb, 091004
hrvatska-bugarska
niko kovac , darijo srna
foto: robert belosevic
-spo-
CROPIX

I dalje ostajete kod stava da nećete biti trener, iako učite za PRO licencu?

- Zasad sam tog stava. Ali kad sam pitao Ševčenka, koji je isto govorio, kako to da se uhvatio klupe, kazao je da mu je jednostavno nedostajao teren, a da mu je bila puna kapa ureda i kancelarijskog posla. Vidjet ćemo, sve u svoje vrijeme…

Ljeto i odmor?

- S obitelji. Puno se družimo s Modrićima, djeca se odlično slažu, možda ćemo i ovog ljeta biti zajedno. Inače, uživam uz svoju familiju, imam sada više vremena da se opustim uz suprugu i djecu. Vozim ih u vrtić, pripremamo Kasiju za školu.

Linker
04. svibanj 2024 09:01