Goran Mehkek / Hanza Media / Goran Mehkek / Hanza Media
PREKIPJELO SVIMA

TOTALNI SLOM NAJVEĆEG SUPARNIKA VATRENIH U KVALIFIKACIJAMA ZA SP Legende napale velikana: 'Pomozi nam i podnesi ostavku'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. listopad 2016. 11:12

Nekadašnji vratar turske reprezentacija Rüstü Recber oglasio se u kolumni dnevnog lista Hurriyet s jasnom porukom:

- Mi više ne vjerujemo u tebe. Možda bi zaista trebao dati najveći doprinos reprezentaciji sa svojom ostavkom za sve ono što nisi uradio u protekle tri godine - poručio je Recber izborniku Terimu.

Sergen Yalcin, također bivša turska zvijezda, na privatnom je TV kanalu kritizirao Terima naglasivši da je igrao bez napadača, sa šest veznjaka protiv Islanda. Time je, kaže Yalcin, iznenadio nas, a ne Islanđane. Uz to se Yalcin dotaknuo i ključnog pitanja:

- Pozivam i predsjednika Erdogana neka što prije riješi problem između Arde Turana i Fatiha Terima.

Dva boda iz tri utakmice doseg je koji Turke stavlja u tjeskobnu situaciju. Istina je da su imali najteži raspored s dva gostovanja kod jačih reprezentacija (Hrvatska, Island), da ih tek očekuju ogledi s Kosovom i Finskom, ali već su pet bodova iza Hrvata i Islanđana, a to je svakako znak za uzbunu.

- Turska ima igrače, ali nema pravog izbornika niti recept za igru - napisao je komentator Daily Sabaha nakon prošlotjednog remija s Ukrajinom u Konyi (2:2).

Pritom se najviše kritizirala činjenica da je Terim kompletnu igru naslonio na 19-godišnjeg Mora. Isto je napravio i na Islandu, a epilog je poznat.

- Klimatski uvjeti su bili jako neugodni, dočekalo nas je 20 stupnjeva razlike u odnosu na Tursku - požalio se Terim.

Ali, nema isprika nakon poraza u utakmici u kojoj je Turska uputila samo dva udarca prema vratima Islanđana.

- Je li to najplaćeniji izbornik na svijetu? - pitaju se turski navijači u mnogobrojnim komentarima punim razočarenja i depresije.

S druge strane svijeta, iz Barcelone stiže poruka “uvijek sam spreman igrati za reprezentaciju ako dobijem poziv”. U potpisu Arda Turan. No, dok je Terima, Ardi nema povratka...

Kako god, teški su dani pred Terimom, izbornikom Turske koji zarađuje 3,5 milijuna eura godišnje.

Za takve novce očekuju se i velika djela bez obzira je li reprezentacija individualno kvalitetna, kakvi su protivnici i je li se igra na hladnim terenima...

Terim je pod velikim pritiskom, pitanje je hoće li izdržati nalet kritičara kojih je svaki dan sve više i više...

Linker
27. travanj 2024 07:00