REUTERS/Kai Pfaffenbach
KAKAV BI TO POSAO BIO

BOMBA IZ NJEMAČKE - HRVATSKI AS PRED TRANSFEROM ŽIVOTA Sjajne igre nisu prošle nezapaženo, Andrej Kramarić seli u jedan od najvećih klubova svijeta?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. lipanj 2017. 15:35

Andrej Kramarić ostaje u Hoffenheimu još ovu godinu, napravio je odličan rezultat, izvrsno ga plaćaju, zaradio je samo u jednoj sezoni s premijama oko 5,5 milijuna eura bruto, pred njim su kvalifikacije Lige prvaka, ali Kramarić je, zapravo, jednom nogom pred vratima Bayerna.

Bavarci trenutačno nemaju sportskog direktora, nakon odlaska Matthiasa Sammera taj su posao nudili Philippu Lahmu, on nije pristao, no imaju ljude koji prate zanimljive im igrače i slažu ekipu za sljedeću sezonu, ali i mnogo dalje. Bayern i Hoffenheim jako dobro surađuju, dvojica ponajboljih igrača hita Bundeslige, Süle i Rudy, otišli su u München, a Bavarci su od Werdera kupili negdašnjeg igrača Arsenala Gnabryja i šalju ga u Hoffenheim.

Čak se naveliko govori da će Julian Nagelsmann, mladi trener koji je šokirao sve, već za godinu ili možda dvije, kad Ancelottiju istekne ugovor, naslijediti Talijana na klupi najvećeg njemačkog kluba. Ljudi su iz Bayerna, praktički, na svakoj utakmici Hoffenheima, pitanje je samo šefovi ili skauti.

Čelnici Bavaraca osobno su razgovarali s Andrejom Kramarićem, hvalili ga za njegove igre, izvadili statistiku koja pokazuje da je na tri pozicije najbolji u svojoj momčadi, istaknuli da ga prate kao igrača koji im je zanimljiv za budućnost. Otišli su toliko daleko da su čak porazgovarali i o poziciji na kojoj bi mogao igrati jer kod Ancelottija, koji preferira 4-3-3, za njega nema prave uloge. Osim na centarforu, a taj je Lewandowski. Zanimalo ih je kako se osjeća kao klasičan veznjak, a to Andrej baš i ne voli. Iako je neke utakmice odradio u toj ulozi.

Studiozan rad

Dok su glavne poluge Bayerna i dalje Lewandowski, Robben, Ribery i Müller, Kramarić bi mogao doživjeti sindrom Leicestera, zato ni sam nije gorio od želje da pod svaku cijenu ovog časa ode u veći klub. Njegov je stav da je najvažnije igrati, više nema volje čekati šansu s klupe i ići će samo gdje ga vide, i kad ga vide, u startnih 11. Ovih dana, točnije 19. lipnja, napunit će 26 godina, vjerojatno će sljedeće ljeto - ako ne već siječanj - biti trenutak za novi iskorak. Bavarcima je bilo bitno da ne pobjegne negdje drugdje, što se neće dogoditi.

Pojedini mediji pišu o mogućnosti da se Kramarić vrati u Englesku, povezuju ga s Evertonom, tvrde da bi ga Ronald Koeman rado vidio u svojoj ekipi i da ga u tome ne ometa njegova loša epizoda među Lisicama. No od toga neće biti ništa. U Njemačkoj se odlično snašao, igra u dobrom klubu, pred nosom je Bayernu, jasno da mu je zadaća i u novoj sezoni potvrditi klasu koju je pokazao u godinu i pol te ih uvjeriti da je u stanju nositi njihove ambicije.

Julian Nagelsmann i Andrej Kramarić budućnost Bavaraca? Klubovi poput Bayerna rade studiozno i pripremaju rješenja unaprijed, doduše, u nogometnim se poslovima nikad ne zna. Tako da Kramariću gode komplimenti Bayernovih čelnika, ali njegova je realnost ipak još neko vrijeme Hoffenheim. Modrić je u Real došao s 27 godina, Rakitić u Barcelonu s 26, Mandžukić u Bayern također s 26, to je najbolje doba za najveći posao karijere.

Sedmi u Bundesligi

Andrej je sa 15 golova i osam asistencija sedmi igrač Bundesligi po učinku, a kad se zbroje te dvije kategorije, i najbolji Hrvat u ligama Petice 2016/17. s 23 boda. Bayernu je Hoffenheim bratski klub, Hrvati pak igrači koje cijene, što je pokazala povijest; da je Kramarić spreman sjediti na klupi i čekati minutažu koju ostavi Lewandowski, ili da je veznjak, vjerojatno bi ga uzeli već ovog ljeta. Ovako ga se gleda kao opciju za “novi Bayern”, nakon Robbena i stare garde. Pa može do početka priprema bezbrižno krstariti jadranskim otocima...

Linker
26. travanj 2024 06:19