REUTERS/Emmanuel Foudrot / REUTERS
SVE JE DOGOVORENO, SAMO...

DOGOVOREN VELIKI TRANSFER EUROPSKOG NOGOMETA Svi su ga dugo ganjali, odbio je i Bilićevo suho zlato, stiže reprezentativcu Hrvatske, ali...

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 21. svibanj 2017. 12:20

Alexandre Lacazette (25), nogometaš francuskog Lyona i povremeni reprezentativac, sve je dogovorio sa španjolskim Atletico Madridom i od sljedeće bi sezone trebao biti suigrač hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka, pišu strani mediji.

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas potvrdio je medijima da je postignut usmeni dogovor, ali ostao je jedan problem. Madridski klub ima službenu zabranu kupovine igrača (zbog nepravilnih registracija mladih igrača), a kroz nekoliko tjedana će se znati hoće li žalba biti prihvaćena.

Sjajni Lacazette se već neko vrijeme nalazi na radaru najbogatijih europskih klubova, prije godinu dana West Ham Slavena Bilića je ponudio čak 50 milijuna eura (što bi bio rekord Hammersa), ali do dogovora ipak nije došlo. Također, ovog napadača su tražili i Arsenal, Manchester United i brojni drugi klubovi.

- Mislim da je pravo vrijeme za odlazak, vrijeme je za novi izazov - jučer je izjavio nogometaš.

Reprezentativac Francuske (10 nastupa, 1 gol) je i ponikao upravo u Lyonu, a ove je sezone zabio čak 26 pogodaka u prvenstvu, dok ih ukupno ima 127 za ovaj klub. Nakon proboja na domaćoj, po svemu sudeći, očekuje ga dokazivanje i na međunarodnoj sceni.

Inače, odšteta nije obznanjena, ali mogla bi dosegnuti gotovo 50 milijuna eura s obzirom da je Aulas uvijek inzistirao upravo na tom iznosu.

Linker
27. travanj 2024 04:29