CROPIX
I TO SE DOGODILO

GOTOVO JE, GOTOVO! HAJDUK 'OTEO' DINAMU JEDNOG OD NAJBOLJIH JUNIORA Trebao je otići u slavni europski klub, a sad ga puštaju uz poruku: Sretno!

PASARIČEKOVA SELIDBA Šušak otkriva pozadinu odlaska bivšeg U-17 hrvatskog reprezentativca iz Maksimira na Poljud
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. listopad 2016. 17:44

Bivši igrač Dinama Luka Pasariček potpisao je stipendijski ugovor s Hajdukom i priključio se drugoj momčadi pod nadzorom trenera Marka Loze i Vika Lalića. Pasariček je zadnji vezni, u hrvatskoj reprezentaciji prošao je sve uzrasne kategorije s naglaskom da je bio član selekcije U-17 koja je prošle godine sudjelovala na SP u Čileu. Danas je Pasariček igrač reprezentacije Hrvatske U-19, a u Hajduk je stigao kako bi preko B momčadi dohvatio dres prvotimca Bijelih.

- Jako sam sretan i ponosan što sam došao u Hajduk. Smatram da sam napravio izvrsni potez koji će mi omogućiti stepenicu više u profesionalnoj karijeri kako bih u svim segmentima napredovao i izborio svoje mjesto u prvoj momčadi, što mi je velika želja. Trenutno mi je cilj vratiti se u najbolju formu i natjecateljski niz, a nadam se da ću se svojim igrama i radom to i pokazati - poručio je Pasariček prilikom potpisivanja stipendijskog ugovora s Hajdukom.

Pritom je mlad Zagrepčanin otkrio i tko mu je najdraži igrač u Hajduku.

- Od igrača koji igraju na mojoj poziciji uzor mi je Savvas. Volim igrati s loptom i graditi igru i nadam se da ćemo uskoro zaigrati zajedno.

Tko je zapravo Pasariček, momak o kojem se zbog odlaska u redove Majstora s mora u posljednja dva dana napisalo više nego za kompletne njegove nogometne karijere? Dakle, ponikao je u Zagorcu iz Krapine, a u modri klub je stigao 2012. godine iz Kranjčevićeve, iz Zagreba.

Pasariček ovog ljeta nije potpisao profesionalni ugovor s Dinamom, već je krenuo u potragu za novim klubom. Pričalo se da će s još jednim maksimirskim “prebjegom”, Branimirom Kalaicom završiti u Benfici, ali nije se dogodilo. Bio je i na probi u Boltonu, a u kuloarima se spominjala i Rijeka. Radi se o defenzivnom veznom igraču...

Što na sve kažu u Dinamu? Šef nogometne škole Ivo Šušak će kazati:

- Bio bih sretan ako Pasariček pomogne Hajduku! Svakom igraču želim da se razvije onako kako sam želi. Procjena ljudi u školi, a to je bilo prije nego što sam ja došao, bila je da tog momka možemo pustiti te da njegovim odlaskom nećemo biti oslabljeni. Prema tome, želim mu da uspije u Splitu, a njegov odlazak u redove Splićana pokazatelj je da se Hajduk stabilizira - zaključio je Šušak.

Dakle, dosta je cijela ta priča logična. I nije priča oko Pasaričeka onakva kakva je, recimo, bila oko Brekala, Murića ili Kalaice. U tim slučajevima najavljenih odlazaka mladih igrača u Maksimiru su se dizali na zadnje noge, pokušavali su zaustaviti transfere makar je bilo izvjesno da se radilo o nemogućim misijama. U ovom slučaju u Maksimiru je posve mirno, nitko nije niti pokušao staviti znak “stop” ili podići bilo kakvu letvicu. Jednostavno, u Dinamu su Pasaričeku poželjeli sretan put i uspjeh u Hajduku. Lijepa gesta iz Maksimira, ali i dokaz da im mladi igrač nije bio bitan u kadroviranju rostera za budućnost.

Linker
08. svibanj 2024 15:56