Screenshot JL
TRANSFER ŽIVOTA

GOTOVO JE! PJACA JE NOVI IGRAČ JUVEA Mladi Vatreni postao najskuplji nogometaš Dinama i HNL-a

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 19. srpanj 2016. 15:09

Priča oko transfera Marka Pjace u redove talijanskog prvaka Juventusa konačno je dobila svoj kraj. Dan uoči Dinamove uzvratne utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, najbolji nogometaš Modrih nešto prije 13 sati stigao je u klub u pratnji svog menadžera Marka Naletilića.

Pregovorili su kratko trajali, a nakon što je pao dogovor obiju strana, zaključen je posao u kojem će Dinamu od transfera pripasti 23 milijuna eura. Marko Pjaca potpisao je sa 'Starom damom' više milijunski ugovor na pet godina, a sutra će odigrati svoju posljednju utakmicu u dresu Dinama.

Završila su tako natezanja oko novog kluba mladog reprezentativca Vatrenih, a Pjaca je ovim transferom srušio rekord kada su u pitanju odlasci igrača iz HNL-a. Prije njega najskuplji transfer također je bio Dinamov, onaj kada je Luka Modrić Maksimir zamijenio White Hart Laneom za 21 milijun eura.

Vijest o velikom transferu potvrdi je i sam Marko Pjaca.

- Sutra će biti moja posljednja utakmica u dresu Dinama i ovim putem pozvao bih sve navijače da dođu na Maksimir. U isto vrijeme sam sretan i tužan. Sretan sam jer su ispred mene novi izazovi u karijeri, a tužan jer napuštam klub koji volim. Dinamo će u meni imati najvećeg navijača.

Na press konferenciji uoči Vardara trener Cico Kranjčar najavio ga je u početnoj postavi.

- Marko će igrati od prve minute. To je vleika stvar za nas. U prvoj ga nije bilo zbog problma sa sinusima, sada je dobar. Biti će od velike koristi u igri.

Dugo se nagađalo gdje će završiti mladi reprezentativac Vatrenih. Za njega su bili zainteresirani Liverpool, Borussija Dortmund, a postojala je i opcija u kojoj je zajedno u paketu s Markom Rogom trebao krenuti put Napolija. Ipak, 'Stara dama' bila je konkretnija u pregovorima.

Linker
08. svibanj 2024 08:35