CROPIX
POSTAVLJA SE OZBILJNO PITANJE

NA POLJUDU JE U IGRI VIŠE SCENARIJA, KAKO SADA STVARI STOJE - SVE JE MOGUĆE Kako zadržati novu zvijezdu Hajduka ako bude prvi strijelac Hrvatske?

Transfermarkt Futacsa cijeni na 1,2 milijuna eura, ne tako davno spominjao se interes za njega iz Izraela, no za vjerovati je da će ga u Hajduku htjeti pošto-poto zadržati
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 24. svibanj 2017. 16:10

Dok se čeka još službena potvrda i objava ostanka trenera Joana Carrilla i sportskoga direktora Marija Branca koji bi trebali početi slagati križaljku za iduću sezonu, jedno od pitanja koje će se uskoro naći na tapetu jest - može li Hajduk zadržati četvoricu napadača?

Marko Futacs, Ante Erceg, Franck Ohandza i Ahmed Said, koji su postigli 42 od 68 Hajdukovih golova u prvenstvu, vezani su ugovorima, jer se na Poljudu na vrijeme mislilo na to tijekom ove sezone, no kvaka je hoće čelnici Bijelih li moći odoljeti zovu novca ukoliko se pojavi prava ponuda za nekoga od njih.

Prije svega se tu misli na Futacsa koji je na pragu potvrđivanja titule najboljega strijelca lige koja uvijek ima dodatni pečat u životopisu igrača a samim time diže i cijenu. Transfermarkt Futacsa cijeni na 1,2 milijuna eura, ne tako davno spominjao se interes za njega iz Izraela, no za vjerovati je da će u Hajduku njega htjeti pošto-poto zadržati budući da im je jako bitan u kvalifikacijama za Europsku ligu u kojima prošle sezone nije sudjelovao jer se oporavljao od operativnog zahvata, a po dolasku u Hajduk zadobio je ozljedu u prijateljskom dvoboju u Sinju.

Dakle, Futacs bi trebao biti jedna od glavnih uzdanica Hajduka u pohodu na skupinu Europske lige. Ali, dođe li ponuda koja se ne može odbiti, sve je moguće... Isto tako Futacsevih 16 golova u HNL-u razlog je nadi da se u idućem prvenstvu može napraviti nešto više.

Erceg ostvario san

Erceg je pak zadovoljan u Hajduku u kojemu je postao jako važan igrač s 11 golova u prvenstvu i čak osam asistencija, a dolaskom na Poljud je nakon 19 godina Parka mladeži ostvario svoj san.

Njih dvojica su u posljednje vrijeme tandem koji započinje utakmice, a iza sebe imaju Nikolu Vlašića, koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi te je zajedno s njima adut za europsku jesen. Ohandza i Said, u ovom su trenutku pričuve, ali su također važni jer zabijaju kada uđu s klupe. Ohandza je dao osam, Said sedam golova u prvenstvu, a bili su bitni u europskim nastupima kada je Kamerunac zabio tri, a talijanski Ganac dva pogotka...

Linker
26. travanj 2024 10:35