CROPIX
NA POMOLU TOTALNI REMONT

SPREMA SE VELIKA ČISTKA U DINAMOVOJ SVLAČIONICI Na ljeto bi moglo otići čak 11 igrača, a Modri se spremaju dovesti 'kapitalce'

Na ljeto se u Maksimiru sprema velika čistka i na izlaznim vratima su čak 11-orica igrača. Na popisu onih koji bi mogli lako napustiti Maksimir su Goncalo, Machado, Antolić, Ćorić, Pivarić, Sammir...
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 03. svibanj 2017. 15:50

Dinamo na ljeto očekuje preslagivanje. Sezona bez naslova prvaka, prekinut niz nakon 11 godina vladavine Hrvatskom nogometnom ligom bit će svojevrsno resetiranje, kao i nakon katarze kroz Ligu za ostanak 2005., nakon čega su ‘modri’ malo-pomalo zavladali domaćim natjecanjima, prepuštajući konkurentima - tu i tamo - utjehu u Kupu.

Orijentacija na domaće snage, izdanke vlastite škole, bilo onih koji su u Maksimiru od malih nogu, bilo dodatno selektiranih iz ostalih regija Hrvatske ili Bosne i Hercegovine plus kvalitetni stranci “a la Soudani”, koji će biti prevaga. Lijepo zvuči, no teže je to ostvariti, poglavito što se potencijalni kapitalci iz inozemstva neće moći privući Ligom prvaka...

Zagreb, 290417.
Stadion Maksimir.
MAXtv Prva liga, kolo 31.
Utakmica GNK Dinamo HNK Cibalia.
Na fotografiji: Soudani El Arabi Hilal.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Na potezu će biti Romeo Jozak, odnedavni povratnik u klub iz Maksimirske 128 i to na položaj sportskog direktora, moguće od lipnja i trenera, što bi značilo menadžera engleskog tipa. Tko će doći nema smisla špekulirati, siguran je jedino povratak iz suspenzije Arijana Ademija, ali 26-godišnji vezist može početi trenirati tek 7. kolovoza, a zaigrati dva mjeseca kasnije. Status povratnika, ali iz ozljede zbog koje je izgubio proljeće, imat će i Filip Benković (uskoro će napuniti 20), pa bi nominalno prvi stoperski par na početku priprema trebao glasiti Lešković-Benković.

Ugovori ovog lipnja istječu Portugalcima, Machadu i Goncalu, oni sigurno napuštaju plavi brod, a na popisu mogućih odlazaka, zbog raznih razloga, najmanje je devet igrača, među kojima su i dvojica koji, također svatko iz svojih razloga, nisu pružili ili se razvili kako se od njih očekivalo, Sammir i Ćorić. Vlak za inozemstvo trubi kapetanu Antoliću (uskoro 27) i njegovu zamjeniku Pivariću (28).

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Machado.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Nadalje, Junior Fernandes je na posudbi u Alanyasporu s pravom otkupa, kako u Turskoj igra dobro vjerojatan mu je transfer, za razliku od Henriqueza koji već dvije sezone nazaduje, a na proljeće je zaigrao samo jednom, za drugu momčad, i cijena mu je pala. Ali Karimi na posudbi u Lokomotivi nije standardan i nikog nije uvjerio da je kvaliteta za Dinamo, poglavito ako se od stranaca traži da budu prevaga, a u zadnje godine ugovora sljedeće će sezone ući najiskusniji stoperi, Sigali i Schildenfeld. Sigali je već zimus mogao natrag u Argentinu, eventualni transfer odgođen je do ljeta, dok ‘Šifkan’ uskače kad zatreba, čak bude i kapetanom, no dobije li ponudu bit će prodan.

Dinamo ima nekoliko igrača na posudbi u Lokomotivi, poput vratara Šempera (19), stopera Majstorovića i Rrahmanija (obojica 22), krila Cekicija (20) i napadača Radonjića (26) koji se upravo vratio nakon ozljede. U Dinamu II su stoper Soldo (19), krilo Lovren (18) i napadač Božić (19), no nitko nije spreman da ga se od ljeta baci u vatru.

Jozak će vjerojatno dovesti nekog polivalentnog veznog igrača te napadača koji može biti krilo i špica, da napadačka kvaliteta ne bi presudno ovisila samo o Soudaniju, kao ove sezone, kad je Alžirac golovima (15) i asistencijama (7) potpisao 27 posto svih pogodaka (81) ‘purgera’. Kako bilo, sportskog direktora čeka najzahtjevnije ljeto karijere!

Linker
26. travanj 2024 07:29