Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
BIVŠI DINAMOVAC NA PUTU ZA TURSKU?

LEGENDARNI SAFET SUŠIĆ OTKRIO ZA SPORTSKE NOVOSTI 'Istina, želim ga dovesti, ali ne znam koliko će Dinamo za njega tražiti'

SAFET SUŠIĆ Negda veliki igrač, sada trener turskog prvoligaša Alanyaspora potvrdio informaciju SN iz jučerašnjega broja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. svibanj 2017. 15:08

Junior Fernandes uživa u Turskoj, a očito se i on dopada Turcima. Kao što smo jučer pisali, njegov sadašnji klub Alanyaspor volio bi ga zadržati i iduće sezone, jer Dinamov Čileanaca koji je tamo na posudbi igra dobro, zabija, prilagodio se u rekordnom roku. Potvrdio nam je to i Safet Sušić, trener turskoga prvoligaša, koji je priču o Fernandesu počeo u šaljivom tonu.

- Ha, neću vam ga hvaliti, jer onda će Dinamo podići cijenu, postat će preskup. Znam kako to ide, ha-ha - rekao je Sušić, nekoliko sati uoči prvenstvenog gostovanja kod Konyaspora. Najavio nam je Sušić da ozbiljno računa s Juniorom i u toj utakmici, nije izdržao, morao ga je pohvaliti.

- On je važan igrač u našoj momčadi, igra standardno, igra dobro, nemam s njime apsolutno nikakvih problema. Ne znam kako je bilo u Dinamu, ali ovdje u Turskoj stvarno nemam nikakav prigovor. Igrači su ga prihvatili, u klubu ga vole, normalno trenira, sretan sam što ga imam.

Zagreb, 100916.
Gradski stadion.
Utakmica 1. HNL izmedju klubova Dinamo i Osijek.
Na fotografiji: Junior Fernandez, Zoran Arsenic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Dakle, nije dosad Sušić primijetio nikakve “deformacije” ponašanja, flegmatičnost, nedostatak motiva, osobine koje su ga krasile u Maksimiru?

- Ne, ništa od toga. Doduše, postoji i razlika, ovdje dosad i nije imao razloga biti nezadovoljan ili nemotiviran, jer stalno igra, dobro mu ide. Ma, nemam zamjerke. Praktički, on je jedan od onih za koje i nemam adekvatnu zamjenu, drži svoju poziciju, zadovoljstvo je, koliko vidim, obostrano.

Znači, možemo definitivno reći da Alanyaspor otkupljuje Fernandesa od Dinama?

- Definitivno još ne. Mi smo vrlo blizu ostanku u ligi, što je bio cilj, međutim, dok i matematički ne osiguramo najviši rang iduće sezone, neću ništa potvrđivati. Mogu samo reći, ako ja ostanem na klupi Alanyje, onda ću s zalagati da ostane Fernandes.

Zagreb, 181116.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
GNK Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Junior Fernandes, Angelo Henriquez.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Dobro, ali ako će se pitati Safeta Sušića, dvojbi neće biti?

- To je točno, meni je Fernandes dobar, zadovoljan sam, ispunio je očekivanja, ali, kažem, nisam ja taj koji drži blagajnu. Moj blagoslov klub ima da uđe u taj posao, sad, što će dogovoriti Dinamo i Alanyaspor, koliko će Dinamo tražiti, hoće li moji to moći platiti, to vam uistinu u ovom trenutku ne znam.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A

Linker
06. svibanj 2024 15:11