REUTERS/Henry Romero - RTSK6NE / REUTERS
LJETNI MERCATO

DINAMO TRAŽI POJAČANJA OD ARGENTINE DO KINE ‘Snima’ se tržište za jačanje momčadi: Jedno ime posebno intrigira struku Modrih

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. svibanj 2017. 20:16

Kako će izgledati Dinamo iduće sezone, to je pitanje koje mnoge tišti. Pomirili su se u Maksimiru s gubitkom naslova, neće to biti tako dramatičan rasplet, ako ubrzo Modri nađu način za povratak na pobjedničku stazu i iduće godine u ovo doba budu opet na tronu. No, kako se ono u sportu kaže “teško je osvojiti, još teže zadržati, ali najteže je vratiti prvo mjesto kad ga se jednom izgubi”.

Stoga ovog ljeta nema puno mjesta za promašaje, ovi zimski već su bili skupi, u Dinamu će morati jako dobro promisliti koga dovesti, na kojim pozicijama, koje kvalitete.

Procurila je jučer vijest da je sportski direktor Romeo Jozak u Argentini nedavno gledao Alexisa Sota, lijevog beka Banbfielda. Riječ je o prijašnjem olimpijskom reprezentativcu, igraču koji traži način da dođe u Europu, Dinamo bi možda bio dobra odskočna daska.

Ništa nije dogovoreno, ni riješeno, ali sam činjenica da Romeo Jozak gleda lijevog beka znači da se na toj poziciji na ljeto očekuju rošade. Josip Pivarić je prvi u redu za odlazak, ali nije nemoguće da ode Borna Sosa, koji, kao što smo pisali, jako dobro kotira na tržištu, Sampdoria je jako zainteresirana. Koliko čujemo, modri skauti, na čelu s Marijanom Vlakom, gledaju igrače diljem svijeta, čak i u Kini i Iranu. Što je s jedne strane dobro, jer to znači da prate čitav svijet i traže igrače u svakom kutku planeta.

No, s druge strane pokazuje da u Dinamu još nemaju jasnu sliku kojeg bi igrača htjeli, na koga “jurišati”, još uvijek imaju puno igrača u fokusu, još nisu suzili listu. A brzo će lipanj i početak priprema, nedugo potom i start europskih kvalifikacija, hoće li ovoga puta Jozak i suradnici izbjeći dovođenje igrača u zadnji tren. Možda bi jednostavnije bilo pogledati prema HNL-u i okolnim ligama, Europi, ima sigurno materijala za Dinamo. Ali, nećemo još suditi, ima još vremena, samo se prisjećamo kako je mercato znao izgledati...

Linker
19. svibanj 2024 06:47