Reuters / Eddie Keogh / REUTERS
SPEKTAKL NA OTOKU

VIDEO: MOURINHO SE VRATIO NA STAMFORD BRIDGE I POPIO TEŠKU ŠAMARČINU Chelsea i Conte se poigrali s Crvenim vragovima

Chelsea je lakoćom svladao Manchester United rezultatom 4:0 (2:0) u 9. kolu Premiershipa na Stamford Bridgeu.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. listopad 2016. 11:05

CHELSEA - MANCHESTER UNITED 4:0 (Pedro 1', Cahill 21', Hazard 61', Kante 70')

LONDON - Stamford Bridge. Gledatelja 41.424. Sudac: Martin Atkinson.

CHELSEA (3-4-3): Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Kante, Matić, Alonso - Pedro (od 71. Chalobah), Costa (od 78. Batshuayi), Hazard (od 78. Willian).
MENADŽER: Antonio Conte.

MANCHESTER UNITED (4-2-3-1): De Gea - Valencia, Bailly (od 52. Rojo), Smalling, Blind - Herrera, Fellaini (od 46. Mata) - Lingard (od 65. Martial), Pogba, Rashford - Ibrahimović.
MENADŽER: Jose Mourinho.

Povratak Josea Mourinha na Stamford Bridge bio je spektakularan, ali u negativnom smislu za portugalskog stručnjaka. Chelsea je jučer odigrao odličnu utakmicu i razbio Manchester United, koji se predstavio u blijedom izdanju, s katastrofalnim pogreškama u obrani. Antonio Conte se s nova tri boda približio vodećem trojcu na samo bod zaostatka, i po svemu sudeći ovo bi mogla biti izuzetno zanimljiva i neizvjesna premierligaška sezona.

Chelsea je zaigrao u omiljenom Conteovom sustavu 3-4-3, dok je United stigao bez Rooneya koji se ozlijedio na treningu. Mourinhovi planovi su već nakon 31 sekunde pali u vodu, Chelsea je nakon jedne duge lopte Alonsa i izvrsne reakcije Pedra poveo iskoristivši veliku pogrešku Unitedove obrane. Zakasnili su Smalling i Blind, De Gea je izletio u prazno, a Pedro je smireno pogodio praznu mrežu.

Vrlo brzo Bluesi su povećali prednost. Hazard je ubacio iz kornera, Matić je prenio glavom, a s pet metara Cahill je snažnim udarcem pogodio Blinda od kojeg se lopta odbila u gol za 2:0. Gosti su uspjeli uspostaviti ravnotežu, a najbolju priliku za izjednačenje imali su u 28. minuti, kad je Courtois obranio udarac Herrere i odbijanac Lingarda. U završnici prvog dijela dobro je prošao Luiz, koji je za udarac džonom u koljeno Fellainija opomenut samo žutim kartonom.

Mourinho je u nastavku umjesto Fellainija ubacio Matu, njegova momčad je u potpunosti preuzela inicijativu i natjerala Chelsea na obranu. Međutim, u 62. minuti Kante i Matić priredili su priliku Hazardu koji je izvrtio Smallinga i sjajno pogodio za visokih 3:0, a uskoro je svoj prvijenac u dresu Bluesa postigao i N'Golo Kante nakon slaloma kroz gostujuću obranu u kojoj je najslabija karika opet bio nesretni Smalling.

- Jose još uvijek zna izvući najviše iz Chelseaja - našalio se na Twitteru na Mourinhov račun bivši napadač Bluesa Eidur Gudjohnsen.

United je bio spor i bezvoljan, Ibrahimović i Pogba praktički se nisu vidjeli, ni ostali nisu pokazali ništa. Mourinha čeka puno posla, a sasvim sigurno i brdo kritika u sljedećim danima.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. travanj 2024 21:21