Francois Nel/Getty Images / Getty Images
NIJE IŠLO

VIDEO: BIO JE TO NAJVEĆI DAN U TRENERSKOJ KARIJERI ZA HRVATA, ALI JE IPAK OSTAO BEZ TROFEJA Zlatko Dalić poražen u finalu azijske Lige prvaka

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. studeni 2016. 18:52

Subota je bila najveći dan u trenerskoj karijeri Zlatka Dalića, 50-godišnjeg hrvatskog stručnjaka koji već više od dvije i pol godine vodi momčad Al-Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Njegov je klub pred ispunjenim stadionom ''Tahnoun Bin Mohamed'' dočekao Jeonbuk u uzvratnoj utakmici finala Azijske Lige prvaka s minusom od jednog pogotka iz prvog ogleda u Južnoj Koreji.

Obje su momčadi najavile napadački nogomet od prve minute, i doista je to bila utakmica puna uzbuđenja i zanimljivih događaja. Al-Ain je bio znatno bolji suparnik, imao je izrazitu dominaciju i stvorio velik broj prilika, no mora se reći da Dalićeva momčad nije imala ni sreće, nije iskoristila kazneni udarac, a gol je primila iz prekida. Bio je Dalić nadomak ostvarenja sna i iznimnog trenerskog uspjeha, ali je nažalost ostao praznih ruku.

Jeonbuk je rano ostao bez Brazilca Lopesa, koji je već u 5. minuti morao napustiti travnjak zbog ozljede gležnja. Zamijenio ga je Han Kyo-Won, koji je kasnije postao jedan od važnih protagonista velikog finala. U početku se igralo dosta čvrsto s obje strane, no ubrzo je Al-Ain preuzeo posjed lopte i imao veću inicijativu. Redale su se prilike pred vratima Jeonbuka, no završnica nije bila dovoljno konkretna. U 7. minuti Kolumbijac Asprilla probio je bok i na drugoj vratnici tražio Al-Ainovog Brazilca Caia koji je malo zakasnio na njegov ubačaj. Domaći kapetan Omar Abdulrahman bio je u naletu u 9. minuti, tukao je glavom, ali je njegov udarac korejska obrana izbila u korner.

U lijepoj prilici našao se Caio u 21. minuti, prošao je po lijevoj strani i s pet metara iskosa tukao pokraj vratnice, dok je udarac Douglasa u 24. minuti obranio vratar Kwon. Caio je u 28. minuti ubacio s lijeve strane, a Douglas je sa šest metara pokušao atraktivno 'škaricama', ali nije dobro zahvatio loptu te je ona otišla pokraj vratiju.

A onda je, nakon žestokih napada Dalićeve momčadi, Jeonbuk stigao do vodstva. Prekid je bio koban za Al-Ain, u 30. minuti Jae-Sung Lee je ubacio iz kuta, domaća je obrana na čelu s vratarom slabo reagirala, a zamjena Han Kyo-Won je naletio na loptu i pospremio je u mrežu.

Međutim, Al-Ain se brzo vratio, prošlo je samo pet minuta do izjednačujućeg pogotka. Nakon ubačaja iz kuta gostujuća je obrana izbila loptu koja je došla do Caia, Brazilac je ubacio s desne strane, a Korejac Lee Myung-Joo je zabio za 1:1 što se pokazalo kao i konačan rezultat.

Linker
03. svibanj 2024 14:21