PODRŠKA MUSLIMANIMA

Kosovski hakeri napali stranicu američke meteorološke službe i objavili osjetljive podatke

 Thinkstock

WASHINGTON - Skupina kosovskih hakera preuzela je odgovornost za ovotjedni napad na mrežnu stranicu meteorološke službe američke vlade u znak prosvjeda protiv "politike (Washingtona) prema muslimanskim zemljama", rekli su u petak sigurnosni stručnjaci.

Skupina Kosovo Hackers Security objavila je na mrežnoj stranici nacionalne meteorološke službe (weather.gov) osjetljive podatke, rekla je specijalizirana tvrtka Acunetix.

"Hakerska skupina je rekla da je napad izvela u znak prosvjeda protiv američke politike prema muslimanskim zemaljama", dodao je Chrysostomos Daniel, stručnjak Acunetixa.

Napad je usto "odgovor na računalne napade na nuklearne centrale u muslimanskim zemljama", kazao je, navodeći izjavu člana hakerske skupine koji je rekao: "Oni napadaju naše nuklearne centrale virusima poput Stuxneta i Flamea (...), ne možemo šutjeti".

Skupina "tvrdi da je napad na weather.gov tek jedan od njezinih mnogobrojnih napada na američku vladu i da će objaviti i druge osjetljive podatke", rekao je Paul Roberts na blogu Sophos Naked Security.

U svibnju je ruska tvrtka za izradu antivirusnih programa Kaspersky Lab objavila da je otkrila informatički virus dosad neviđene razorne snage nazvan Flame koji je korišten kao "cyber-oružje" protiv više zemalja.

Sumnja se da je taj virus informatičko oružje Sjedinjenih Država i Izraela protiv iranskog nuklearnog programa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:00