SERGIO MORAES / REUTERS
'SRBIJA JE BILA BOLJA, ALI...'

FOTO: TUCAK OPLEO PO SUCIMA 'Onaj Mađar je bio nevjerojatan, to je klanje, čupanje za glavu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. kolovoz 2016. 02:24

Vaterpolisti Hrvatske osvojili su srebrnu medalju na OI u Riju nakon što su u subotu u finalu poraženi od Srbije sa 7-11 (2-3, 1-3, 2-3, 2-2). Kod Hrvatske najbolji je bio Sandro Sukno sa tri gola. U momčadi Srbije istaknuo se Dušan Mandić sa četiri pogotka.

Ovo je deveta medalja za hrvatske sportaše u Riju, a treća za vaterpoliste, koji su bili srebrni u Atlanti 1996. i zlatni u Londonu 2012. godine.

Nakon utakmice svoje mišljenje o finelu dao je i izbornik Ivica Tucak.

- Nema tu puno filozofije, treba biti čovjek i priznati da je Srbija bolja od nas. Dobili su nas zasluženo kao i u prijašnijm finalima, nije išlo, razbili su nas šutevima izvana za koje smo znali da će biti najveća opasnost, ali nismo to uspjeli obraniti.

Malo se izbornik osvrnuo i na suđenje koje po njegovom mišljenju nije išlo na ruku Hrvatskoj.

- Srbija je kvalitetnija momčad, a u prilog nam nije išao niti ovaj kriterij sudaca. To je klanje, čupanje za glavu, a ovaj Mađar je bio nevjerojatan, ali to je samo jedan od razloga, treba priznati da su jednostavno bolji. Žao mi je zbog ove utakmice, željeli smo otići do kraja, ali jednostavno se sve poklopilo. Oni su dominirali kroz čitav turnir, a mi smo ostavili srce na terenu i napravili dobar rezultat koji ćemo shvatiti kada se malo stišaju emocije.

Linker
29. travanj 2024 19:40