Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
PROTIV ARGENTINE PO ISKUPLJENJE

IZBORNIK DETEKTIRAO RAZLOG BOLNOG PORAZA, DUVNJAK U GLAVU Bili smo očajni!

Piše: HinaObjavljeno: 07. kolovoz 2016. 19:24

Nakon ovog bolnog poraza treba ostati smiren, ne paničariti i ispraviti pogreške u narednim utakmicama, kazao je nakon teškog poraza od Katara (23-30) izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić.

- Naravno da nije bilo dobro, donekle smo igrali samo prvih 20 minuta. Katar je svjetski doprvak i ako s takvom momčadi ne uđete u utakmicu na pravi način, onda je poraz neminovan. Ja osobno mislim da smo mi izgorili od prevelike motiviranosti i želje, a kad nisu ulazili čisti ziceri, onda smo izgubili koncentraciju i više nismo djelovali kao momčad - kazao je Babić, koji je naglasio da je sada važna smirenost.

- Svakako ne treba paničariti, moramo se smiriti i ispraviti sve pogreške kojih je u ovoj utakmici bilo jako puno. Forma nam očito nije najbolja, još imamo problema s kojima smo se susretali u pripremama, ali ja ne gubim nadu. Ako smo morali izgubiti, bolje da je to bilo odmah na startu.

Sljedeću utakmicu rukometaši igraju protiv Argentine.

- Argentinu jednostavno moramo pobijediti, ali ćemo morati igrati puno bolje od ovoga - kazao je Babić, koji je odbio komentirati činjenicu da je teškom porazu "kumovao" i rani početak utakmice, u 9.20 sati po brazilskome vremenu.

- Ne, to nije razlog. Uostalom, i Kataranima je to bilo rano.

Igrali smo stvarno očajno, ispričavam se svima u domovini za ovaj poraz, kazao je nakon poraza od Katara (23-30) na OI u Riju hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak.

Duvnjak je postigao dva gola na utakmici iz šest pokušaja, te se uklopio u vrlo loše izdanje naše momčadi.

- Ovo je stvarno bilo loše, imali smo stvarno loš ritam i onda smo ušli u pogreške u nastojanju da ih stignemo. Još ne mogu vjerovati da smo od njih gubili 10 razlike, iako su oni ipak svjetski doprvaci -kazao je Duvnjak, koji je ipak optimističan glede daljnjeg natjecanja.

- Nije sve još gotovo, ovo je tek početak. Može se i samo sa dvije pobjede do četvrtfinala, a potom osvojiti zlato.

Tko je od hrvatskih olimpijaca najveći adut za zlato u Riju?

Rukometaši

Košarkaši

Vaterpolisti

Netko od tenisača

Snježana Pejčić

Giovanni Cernogoraz

Braća Sinković

Damir Martin

Tonči Stipanović

Šime Fantela/Igor Marenić

Ivan Kljaković Gašpić

Ana i Lucija Zaninović

Filip Hrgović

Blanka Vlašić

Sandra Perković

Linker
28. travanj 2024 07:47