Nikola Karabatić Francuska
 REUTERS/Antonio Bronic
VELIKI DVOBOJ

NIKOLA KARABATIĆ UOČI DERBIJA PORUČIO 'Poraz od Hrvatske nam je bio dodatan motiv'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. kolovoz 2016. 13:07

Utakmica Francuske i Argentine zasad je bila najbolje posjećena na rukometnom turniru, ako se odbace utakmice domaćina Brazila. Sjajnu atmosferu su napravili Argentinci, ali ništa im nisu ostali dužni ni Francuzi. Naravno, Francuska je lagano pobijedila, Argentinci tu nisu imali nimalo šanse.


Sve već viđeno. Guigou i Mahe s lijeve, Abalo s desne strane zabili su 17 komada, Porte im je pomogao sa 6, pa se glavne zvijezde Karabatić, Narcisse i Sorhaindo od kojih polazi obrana nisu previše morali umarati. Vidljivo je zadovoljstvo Francuza prikazanim zasad ovdje.
Claude Onesta nije bio opušten protiv Argentine.
- Ta utakmica je zamka, jer Argentina je napravila velike probleme svima prije nas. To je bilo sasvim dovoljno da nas upozori. Odigrali smo ozbiljnu utakmicu, izborili četvrtfinale, znam, reći ćete “zar ste sumnjali”, ali dopustite, skupine na ovom turniru su takve da nema slabe momčadi. Sada mirno ulazimo u završnicu skupine i spremamo se za četvrtfinale.


Četvrtfinale je najteže

Vratili smo se na Katar...
- Ponekad utakmica krene baš kao što želite, a ne očekujete. Stavili smo katarske šutere u tešku situaciju i to je bio razlog visoke pobjede.

Kentin Mahe igra u velikom stilu, makar je još uvijek samo džoker u francuskoj momčadi.
- Dominirali smo u svemu i sada želimo završiti kao broj 1 u skupini na putu prema završnici. Naša igra iz utakmice u utakmicu je sve bolja. Pobjedom protiv Argentine ostvarili smo svoj prvi cilj ovdje, plasman u četvrtfinale.

Drugi opasni Francuz mlađeg vala, Valentin Porte, nadodao se na Mahea:
- Igramo dobro, to traje... Što god da se dogodi do kraja skupine, neće biti presudno, jer je četvrtfinale komplicirano tko god da nam u njega dođe kao protivnik. Važno je sačuvati sigurnost.

I za kraj jedna od Nikole Karabatića:
- Nakon teške pobjede protiv Tunisa imali smo veliki pritisak, a to protiv Katara bila je i repriza finala prošlog SP-a. Još kada smo vidjeli katarskih +7 protiv Hrvatske, to je bio dodatni motiv. Nisam iznenađen s tih +15, jer to je bila savršena utakmica. Hrvatska je protiv Danske pokazala drugo lice i jasno je da će to danas biti još jedan naš veliki dvoboj.
Realno, dobro da je u skupini, ima vremena do završnice, ne treba se gurati s njima pod svaku cijenu. I još nešto, mi smo Dansku dobili, a oni tek trebaju s njom igrati.

Linker
02. svibanj 2024 15:23