AMERI O PERIŠIĆU

'Originalan, duhovit, podsjetnik novog globalnog sela'

Robert Perišić krajem travnja i početkom svibnja u Americi je predstavio tamošnje izdanje svog romana “Naš čovjek na terenu”, objavljenog u izdanju izdavačke kuće Black Balloon Publishing pod naslovom “Our Man in Iraq” i prijevodu Willa Firtha. Predstavljanja su održana u New Yorku, Chicagu, Washingtonu i Los Angelesu.

Izdanje romana, na čijoj se omotnici nalazi i pohvala Johnatana Franzena, popraćeno je s više recenzija u kanadskim i američkim medijima, a među ostalima kritičar Toronto Stara o Perišićevom romanu piše kao o “iznimno duhovitom i originalnom”, dok je za kritičara dnevnog lista The Gazette riječ o “izvanrednom romanu koji uspijeva na svim razinama”. Kritika, pak, Boston Globea počinje riječima: “Kad se uzme u obzir milijarde riječi koje su posvetile ratu u Iraku, Amerikanci bi mogli lako pomisliti da taj rat pripada isključivo njima. Čitati roman Roberta Perišića koji ratovanje u Bagdadu analizira s udaljenih obale Hrvatske, ugodan je podsjetnik novog globalnog sela”.

Iz Sandorfa, Perišićeve književne agencije, u svom priopćenju ističu kako je “Naš čovjek na terenu” “uspio u onome što se inače čini kao nemoguća misija - dospjeti u fokus na golemom američkom tržištu i požnjeti pohvale”.

Romaneskni prvijenac Roberta Perišića objavljen je 2007. godine, a osvojio je i nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo. Dosad je objavljen u Srbiji, Bugarskoj, Sloveniji, Makedoniji, Austriji, Češkoj, Italiji i Velikoj Britaniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:05