REUTERS/Giorgio Perottino / REUTERS
NE IDE IH

CRNI NIZ JUVENTUSA Izgubili pet finala zaredom: 'Sin me u suzama pitao 'Koliko je puta Real izgubio u finalu?''

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2017. 23:11

Devet finala, sedam poraza. Pet zaredom. To je učinak Juventusa u najjačem europskom natjecanju. Neobjašnjivo, što se to dogodi u finalu, takav raspad u drugom dijelu utakmice, poraza koji nitko nije očekivao. Pokušali smo odgovor dobiti od Zorana Bana, nekadašnjeg člana Stare dame, međutim, ni on nije uspio pronaći razloge.

- Sin mi je veliki navijača Juventusa, plakao je nakon utakmice. I pitao me: tata, a koliko je puta Real izgubio u finalu? Nisam znao odgovoriti, jer se ne sjećam da je ikad izgubio. To je dio odgovora, Real ima taj pobjednički gard u finalima, Real ima i Ronalda. On i Messi su priča za sebe, Juve tu klasu nema, bez obzira što je Higuain odličan, međutim, u finalu ga nema nigdje, a Ronaldo zabije dva. Vezni red Reala, na čelu s Modrićem, u nastavku utakmice potpuno je razoružao Juveovu sredinu... Puno je faktora koji su presudili utakmicu, Real je jednostavno bio bolji - priča Ban.

No, zanima nas taj negativan niz, pet izgubljenih finala zaredom, teško može biti slučajno. Je li to do mentaliteta slabije konkurencije u ligi, nešto treće?

- Ne znam što bih rekao. Sjetio sam se onog Benficina prokletstva, ali taj se klub barem zamjerio svojem treneru Guttmanu, ne znamo kome se Juve zamjerio? Nije u pitanju Serie A, svjedoci smo da se liga diže, da je i Juventus skupo plaćao igrače, mislim da nije u tome problem. Ovog puta možda su očekivanja bila prevelika. Pritisak je bio na Juventusu, željeli su taj naslov više od ičega. Iako se radi o iskusnim igračima, poput Buffona, možda su izgorjeli u prevelikoj želji. Kad smo kod Buffona, jedna od najvećih nepravdi u nogometu jest da taj čovjek nema naslova europskog klupskog prvaka. Ali, to je nogomet, nikad ne znaš kakvu će priču ispričati.

Kako će taj poraz utjecati na budućnost ove momčadi, hoće li Juventus krenuti u potpunu rekonstrukciju momčadi ili će uz manje preinake pokušati još jednom napasti europski tron?

Znat će reagirati

- Juventus je svejedno veliki klub i znat će reagirati. Sigurno je ovaj poraz šokantan, imao je Juve i simpatije onih ‘neutralnih’ navijača, ali izaći će, vjerujem, još jači. Da, morat će dovesti pojačanja, morat će osnažiti i osvježiti momčad, potrošiti novac. Jer, sjajno su igrali ove sezone, stigli uvjerljivo do finala, no za taj najveći iskorak, potrebno je nešto više - zaključio je Ban.

Linker
06. svibanj 2024 13:46