Reuters / John Sibley Livepic
REAKCIJE SEDME SILE

ŠPANJOLSKI MEDIJI SLAVE 'GOSPODARE SVEMIRA', TALIJANSKI 'POKOPALI' JUVE Jedina svjetla točka bio im je Mandžukić: 'Ono je bio trenutak magije'

Španjolski mediji, posebice oni madridski, puni su riječi hvale za Real. Na naslovnici Marce tako je osvanuo naslov 'Gospodari svemira'. S druge strane talijanski mediji ističu Mandžukićevu majstoriju kao jedini svjetli trenutak
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. lipanj 2017. 23:26

Španjolski mediji bili su oduševljeni, dižu Real Madrid u nebesa, a kako i ne bi, postigli su nešto veličanstveno, nešto što nitko prije njih nije uspio.

- Svaka generacija želi ostaviti trag u klubu, svaka generacija sanja da se godinama kasnije priča o njihovim postignuća. Vi ste u tome uspjeli, o vama će pričati uvijek. Način na koji ste osvojili ovu Ligu prvaka, a i razbili Juvenutus finalu je u najmanju ruku impresivan - tvrdi Marca.

Cristiana Ronalda vjerojatno još dugo neće prestati obasipati riječima hvale...

- Uvijek Cristiano, kao i protiv Bayerna, kao i protiv Atletica, tako i sada protiv Juventusa. Još jednom je pokazao tko je i što je, njegova lakoća postizanja pogodaka je strašna.

Slična razmišljanja dijeli i AS, koji tvrdi da ovo što je Real napravio teško tko može ponoviti.
- Obraniti titulu Lige prvaka, skinuti to prokletstvo, to je zaista čarobno, bit će ovo duga večer za navijače Reala i naravno cijelu momčad.

Razočarani su bili talijanski mediji, naravno, nije se na Apeninima očekivalo da bi Juventus mogao doživjeti ovako uvjerljiv poraz.

- Još jedan ubod u srce, još jedno razočarenje, bili smo tako blizu, a tako daleko. Real Madrid je osvojio 12. naslov europskog prvaka i razbio prokletstvo da se naslov u Ligi prvaka ne može obraniti. Zinedine Zidane je okrunjen, pogodio je sa svime, a što kazati o Cristianu Ronaldu, Portugalac je stroj za golove - donijela je La Gazzeta dello sport


Golasoooooo

Ni ostali mediji nisu bili previše blagi prema Bianconerima, prozvali su Massimilana Allegrija, ne mogu vjerovati da prvak Italije može onako izgledati u drugom poluvremenu Lige prvaka. Ogročeni su bili svi talijanski portali, očekivali su puno, puno više od ove utakmice u Cardiffu.

Jedina svjetla točka bio je pogodak Marija Mandžukića za 1:1, kakav se rijetko viđa.
- Ono je bio trenutak magije, bravo “Mr. No.Good” - ističe Corriere dello sport.

Linker
27. travanj 2024 09:26