Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
IZ KOPRIVNICE U ZAGREB

DINAMO JE BIO BRŽI OD MANCHESTER CITYJA I BORUSSIJE DORTMUND Modri su prestigli velikane, iznimni talent seli na Maksimir

Slaven Belupo doveo je Miloša Vidovića, ali i ostao bez talenta koji je bio na radaru europskih velikana. Riječ je o Ivijanu Svržnjaku.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. lipanj 2017. 15:53

Selim Bouadla napustio je Slaven Belupo i očito se nema namjeru vraćati. Takav je potez jednog profesionalca nezapamćen u klupskoj povijesti, a o razlozima naprasnog odlaska u drugom tjednu priprema za novu sezonu moguće je samo nagađati jer francuski veznjak nije dostupan za pojašnjenja. Vratio se kući, u Francusku, da bi bio s obitelji, a u klubu poduzimaju mjere da bi zaštitili svoje interese.

Za početak je suspendiran, a prijeti mu i raskid ugovora na njegovu štetu, što za igrača nikad nije dobra opcija. Šteta je za Slaven Belupo što je sve tako završilo jer Bouadla ima kvalitetu i mogao je puno toga dati momčadi u novoj sezoni, pogotovo nakon odlaska većine ostalih veznih igrača. No, život ide dalje, a koga nema, bez njega se može i mora.

Postoje i drugi igrači na tržištu, pa je tako jučer koprivnički klub realizirao dolazak srpskog veznjaka Miloša Vidovića. On je hrvatskim ljubiteljima nogometa poznat kao standardni igrač RNK Splita, riječ je o igraču odličnih nogometnih kvaliteta, ali i karaktera. Ranije je igrao za Radnički iz rodnoga Kragujevca te Olimpic iz Sarajeva, dok je za mlade reprezentacije Srbije nastupio šest puta i postigao jedan pogodak. Kragujevčanin Marko Mirić ostavio je dobar dojam u godini dana među Farmaceutima, čiji se navijači nadaju da će i njegov sugrađanin Vidović opravdati svoj dolazak te da će za pomlađenu momčad Željka Kopića predstavljati pojačanje.

Split, 061116.
Stadion Park mladezi.
Nogometna utakmica 15. kola MAXtv Prve lige, RNK Split - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Milos Vidovic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ugovor je potpisan na dvije godine, a Vidović će i formalno postati Slavenov igrač nakon što obavi liječnički pregled. Inače, dosad je za Split u Prvoj HNL odigrao 85 utakmica, u kojima je upisao dva pogotka i šest asistencija. Koprivnicu su na kraju sezone napustili vezni igrači Burić, Christensen, Gregurina i Stevanović, a posljednji je otišao Bouadla.

Kvaliteta i karakter

- Vidovića pratimo već dulje vrijeme, ima kvalitetu i karakter te će kao iskusan igrač biti od koristi našoj mladoj momčadi - smatra direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović.

Koprivnica, 10.12.2015. OŠ Braće Radić. Priredba Lino višebojac u organizaciji Sportskih novosti i Podravke.  Pobjednik, Ivijan Svržnjak. snimio: Robert Valai
Robert Valai

Ivijan Svržnjak

A na pragu je odlaska iz koprivničkog prvoligaša još jedan vezni igrač, koji još nije nastupio za prvu momčad, ali ga smatraju iznimnim talentom. To je Ivijan Svržnjak, koji je bio na radaru Manchester Cityja i Borussije Dortmund, no čini se da će na kraju ipak završiti u Dinamu. Farmaceuti ga baš i nemaju načina zadržati s obzirom na to da ima još svega godinu dana stipendijskog ugovora te su u tijeku završni pregovori o Ivijanovu prelasku u Maksimir.

Linker
02. svibanj 2024 06:45