Dinamo
 Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
PIŠE MARIJAN PROJIĆ

DINAMO NIKAD NIJE IMAO LAKŠI POSAO Rijeka se oprostila od naslova prvaka, sada je jasno da na Rujevici nešto ozbiljno ne štima

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 30. listopad 2017. 10:39

Porazom na Maksimiru Rijeka se oprostila od obrane jesenske titule. Teško je uopće i zamisliti kako bi aktualni prvak u preostalih šest kola do kraja godine mogao nadoknaditi velikih 9 bodova prednosti, zbog kojih su Dinamu već stigle prve čestitke kao novom prvaku. No, imala je i Rijeka prošle sezone nakon 30. kola osam bodova prednosti pa je pred kraj bilo i neizvjesnosti.

Nakon utakmice Matjaž Kek nije se previše osvrtao na prednost Dinama. Za trenera Rijeke nije važno imaju li “modri” šest, devet ili više bodova više, jer dok Rijeka ne pronađe igru i formu kojom je prošle sezone uzela sve, svaka prednost postaje nedohvatljiva, a peti poraz sezone u HNL-u dovoljno je snažan pokazatelj da na Rujevici nešto opasno ne štima, piše Jutarnji list.

Od poraza u Puli sve češće se u izjavama igrača i Keka spominje potreba za razgovorom u svlačionici, u klubu, s igračima, s trenerom, s upravom. Razgovor u svim smjerovima kako bi se stalo na kraj krizi koja uzima maha. Predsjednik Damir Mišković uoči gostovanja u Zagrebu organizirao je zajedničku večeru, pružio podršku igračima i treneru, no čini se da ni to nije pomoglo. Zajedništvo koje je prošle sezone vladalo u ekipi, koje su svi isticali kao tajnu uspjeha “bijelih”, nestalo je u vrtlogu poraza.

Igrači nisu skrivali ljutnju i razočaranost ishodom u Maksimiru, a posebno znakovit bio je istup Bradarića, koji okomio na Gavranovića zbog nedolaska na utakmicu da barem s tribina pruži podršku suigračima.

No, moglo se u tome iščitati i nešto drugo. Naime, Gavranović je dva dana uoči derbija prijavio zatezanje zadnje lože i Kek je, pored brojnih problema sa sastavljanjem momčadi, dobio novi, i put Maksimira krenuo bez prvog napadača. Dodatno “ulje na vatru” dolila je vijest koju je objavio Novi list, prema kojoj pretrage nisu otkrile tragove ozljede kod igrača koji bi tijekom zime trebao prijeći upravo u redove Dinama.

Demanti koji su poslali s Rujevice govori o tome kako prvi pregledi tek slijede, a kakva je doista dijagnoza, najbolje će pokazati tretman koji će švicarski reprezentativac uživati u nastavku sezone. Matei, koji odbija potpisati novi ugovor koji mu donosi manju plaću, već je završio na tribinama, kao što je to svojedobno bio slučaj i s Leškovićem.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
10. svibanj 2024 09:49