Mario Gavranović
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
PIŠE MATEO SUČIĆ

ZA ZBRKU OKO GAVRANOVIĆA NISU KRIVI MEDIJI Da, pregovarao je s Dinamom, bio je u Maksimiru, dogovorio se s Modrima, neki tvrde i da je već potpisao...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. listopad 2017. 12:56

Velika se prašina podignula oko Marija Gavranovića, njegova neigranja u derbiju. Je li riječ o ozljedi ili on nije igrao zato što će uskoro odjenuti Dinamov dres, bilo je to najveće pitanje uoči same utakmice. Od samog početka priče, a krenula je zadnjeg dana prelaznog roka, sve je, službeno, obavijeno tajnom, nitko ništa suvislo ne potvrđuje ali niti argumentirano ne demantira, od samog igrača do čelnika oba kluba, iako je svima jasno da je ono što su mediji pisali tada i nakon toga skoro pa apsolutna istina.

Da, Gavranović je pregovarao s Dinamom, bio je u Maksimiru i uglavnom se dogovorio s Modrima da će što je prije moguće biti njihov igrač. Dakle, vjerojatno na zimu. Neki tvrde i da je već potpisao (pred)ugovor.

Ceh plaća Rijeka

Zato je Rijekin predsjednik Damir Mišković promašio metu kad je nakon utakmice, za čitavu zbrku oko Gavranovića optužio medije. Da je puno toga napisanoga neistina, premda, što se same ozljede tiče neki jesu ubrzali sa zaključcima i odmah je proglasili izmišljenom, iako su jučerašnji pregledi očito pokazali da Gavranović ima problema. Ali, sve je to posljedica zbrke koju su izazvali sami akteri priče a ne mediji. Jer, dojam je da su nešto “kemijali”, pregovarali ili razgovarali, nadajući se da neće biti otkriveni.

A kad je transfer otkriven, svi su se pokušali praviti da se ništa nije dogodilo. Pogotovo kad je postalo jasno da Gavranović neće u Maksimir prije zime, trebalo je spasiti što se spasiti može. Igračev status u klubu i među navijačima, vratiti ga u pogon i na raspolaganje treneru uoči važnih utakmica. Nitko ništa ne zna, igrač je napisao “pismo” u kojemu je kazao da je “svim srcem u Rijeci i da ga ne zamaraju raznorazne priče”, Dinamo je šutio, jer i nije imao što reći, s obzirom da Gavranović službeno i nije prešao u njegove redove.

U takvoj zavrzlami najlakše je okriviti medije, koji su, kao, čitavu priču izmislili i prenapuhali. Nije prvi put, naravno, ali onda se nerijetko sve vrlo brzo vrati kao bumerang. Pa ta zagonetnost i misterioznost transfera za koji svi znaju potencira različita tumačenja svakog detalja vezanog za Gavranovića. I ide dotle da utječe na atmosferu u klubu i momčadi, na odnose među suigračima. Da su igrač i klub(ovi) iskreno rekli kako doista stoje stvari, bilo bi to bolje za sve, uostalom, nije se desilo ništa nedopušteno ili zabranjeno, ima sličnih transfera svuda na svijetu. Najveću cijenu zbrke, koja se mogla izbjeći, na kraju plaća Rijeka.

Linker
11. svibanj 2024 15:20