SN/Arhiva
ZANIMLJIVOSTI IZ MAKSIMIRA

DINAMOV DIREKTOR OTKRIO STANJE STVARI S POVRATKOM ODBJEGLOG DRAGULJA 'Odgovorit ću vam ovako: u Dinamu ga nitko ne spominje'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. lipanj 2017. 11:59

Jučer se u Maksimirskoj 128 razgovaralo i o mnogim stvarima vezanim za novu sezonu. Ipak, manje o prvoj momčadi, više o ostalim segmentima u klubu. Naime, u ponedjeljak se iz Bugarske vraća trener Ivajlo Petev, pa će tada mnoge stvari biti jasnije, definirat će se detalji prije početka ljetnih priprema.

Pomoćnik Jurčiću

Tako da najnovija informacija iz plavog doma nije vezana uz seniore, već uz nogometnu školu. Po informacijama koje kruže Maksimirom, u nogometnu bi školu trebao doći - Tomislav Rukavina! Riječ je o bivšem hrvatskom reprezentativcu, nogometašu Osijeka, Zagreba, Dinama, Venecije i Hajduka, koji je u nekoliko navrata bio pomoćni trener Krunoslavu Juričiću, a samostalno je vodio Osijek. U Maksimiru smatraju da bi njegov dolazak iznimno ojačao nogometnu školu. Još se ne zna na koju će funkciju biti instaliran Rukavina, ali svakako će biti trener, pretpostavlja se, juniorske momčadi.

Jučer smo razgovarali s glavnim operativcem kluba, direktorom Tomslavom Svetinom. Naime, u posljednje vrijeme sve češće dobivamo upite što se događa s mogućim povratkom mladog Roberta Murića. U jednom je trenutku izgledalo da je njegov povratak dosta izvjestan, ali sad nam izgleda da baš i nije...

- Murić uopće nije tema - kaže Svetina.

Što to znači? Ovako nam izgleda da vjerojatno neće doći.

- Odgovorit ću vam ovako: u Dinamu ga nitko ne spominje.

Kad vidite kako govori direktor, onda zaista možete zaključiti da su špekulacije o Murićevu povratku na kraju ipak ostale samo to - špekulacije.

Robert Murić
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images / Getty Images

Sampdoria još u igri

Ipak, da ne bi ispalo da nema baš nikakvih novosti iz prve momčadi, Svetina nam je kazao nešto o dvojcu o kojem se također dosta pisalo posljednjih mjeseci.

- Antu Ćorića i Juniora Fernandesa očekujemo na prozivci prvog dana ljetnih priprema, 21. lipnja. Vjerujem da će doći spremni i željni igranja u Dinamu.

Svetina nam je kazao da zasad i dalje nema nikakvih konkretnih ponuda za Dinamove nogometaše. Onda nam je ipak kazao jednu vrlo, vrlo zanimljivu vijest.

- Nemamo nikakvu konkretnu ponudu za Antu Ćorića, iako mi se čini da se još nije ugasila priča o njegovu odlasku u Sampdoriju.

Zagreb, 030417.
Konferencija za medije direktora NK Dinamo Tomislava Svetine i Arijana Ademija povodom ublazavanja kazne UEFA Ademiju u hotelu Hilton.
Na fotografiji: Tomislav Svetina.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Dakle, ako izjave uvijek opreznog Svetine čitate između redaka, onda vam može biti jasno da je Ante Ćorić ipak na putu odlaska iz Dinama! I tu u klub o kojem smo već dosta pisali, dakle u Sampdoriju. Iako je svako naše daljnje pitanje o tome otklonio, iz drugih izvora saznajemo da postoje naznake da će talijanski klub ovih dana stići u Maksimir s konkretnom ponudom koja bi mogla zadovoljiti plavi klub. Ante Ćorić također nema ništa protiv odlaska, tako da bi se taj posao ipak mogao zgotoviti, vjerojatno nakon što startaju Dinamove ljetne pripreme.

Pitali smo direktora i o onome što pišu talijanski mediji, o Lazijevu zanimanju za mladog Bojana Kneževića. Također, za Bojana je zainteresirana i Fiorentina.

Sammir stiže iz Brazila

- Ne znam što piše, ali mi za Kneževića nemamo nikakvu konkretnu ponudu - poručio je Svetina.

Tako da se na prvom okupljanju pred početak nove sezone ipak mogu očekivati svi igrači koji dosad nisu napustili klub. Saznajemo recimo da će Sammir stići izravno iz Brazila, gdje je bio na odmoru. Kažu nam informirani da je tamo trenirao, da će na doći spreman na pripreme. Bilo bi to u redu od Sammira, više mu se ne smije dogoditi da dođe tjelesno nespreman kao što je došao na zimske pripreme u Turskoj, nakon one kineske epizode.

Linker
24. svibanj 2024 02:38