Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
U LOVU NA POJAČANJA

NAKON VIŠESATNIH RAZGOVORA U MAKSIMIRU DONESEN JEDINSTVEN ZAKLJUČAK - DINAMU TREBA SVJEŽA KRV Klinci su 'out', Modri dovode čak četiri iskusna igrača?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. lipanj 2017. 21:28

Nešto je zastala priča o povratku Roberta Murića u Dinamo. Špekuliralo se dosta o tome, mladić koji je prerano otišao iz plavog doma želi revitalizirati karijeru, a bivši bi mu klub bio idealna prilika za to.

Saznajemo da je mali “kuršlus” u cijeloj priči nastao zbog odlaska bivšeg sportskog direktora Romea Jozaka, koji je bio započeo razgovore o Murićevu mogućem povratku u Maksimir. U ovom trenutku, tako kažu informacije iz Maksimira, teško se može razaznati hoće li se Murić vratiti u plavi dom.

DUIVENDRECHT, NETHERLANDS - FEBRUARY 24:  Robert Muric of Ajax scores his penalty in the shoot out during the UEFA Youth League Round of 16 match between Ajax Amsterdam and AS Roma held at Portpark de Toekomst on February 24, 2015 in Duivendrecht, Netherlands.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prvo odlazni transferi

Kao što vidimo, dok se u nekim drugim hrvatskim prvoligašima već naveliko spominju nova imena koja će stići ili su već stigla kao pojačanja, u modrom klubu još nema nijednog definiranog posla, osim odlazaka Machada, Šituma i Goncala te povratka Rrahmanija s posudbe. To, naravno, ne znači da Modri već nisu odredili svoje pickove za sljedeću sezonu. Međutim, zasad se ne ulazi u završnicu poslova iz jednog razloga - prvo se želi vidjeti tko će otići. Sasvim logično promišljanje, gomilanje igrača u svlačionici sigurno bi bilo kotraproduktivno. Tako da smo jučer u Maksimiru iz klupskih ureda čuli ovu rečenicu: “Nema dolaznih transfera dok ne riješimo odlazne.”

Amir Rrahmani
Reuters / Dado Ruvic Livepic / REUTERS

Iako je jučer bio neradni dan, u plavom se domu sastančilo, kao, uostalom, i posljednjih dana. Nakon što se raspravljalo o nogometnoj školi i drugoj momčadi, došla je na red i - prva! Nismo napisali najvažnija jer je svaki segment kluba podjednako važan, ali, naravno, prva je momčad ona koja je javnosti najzanimljivija i najintrigantnija. Na sastanku je donesen sljedeći zaključak: Dinamovoj momčad treba svježa krv!

Razgovaralo se, naravno, o nekim već uočenim igračima koji bi mogli biti potencijalna pojačanja, ali ništa konkretno, osim što smo saznali da su, kako to obično biva, financije te o kojima će se ponajviše raspredati. Dinamo ne želi dovoditi igrače reda radi, nego zaista želi osnažiti momčad. S obzirom na to da nema nekih konkretnih imena, možemo napisati kakva će biti vizija, strategija kluba ovog ljetnog prijelaznog roka.

- Neosporno je da imamo mnogo talentiranih mladih igrača, ali njima treba podrška iskusnih igrača, karakternih igrača i - fajtera! Tako će oni lakše nogometno odrasti, tako će se lakše razvijati.

Ne stižu ponude

To je još jedan od zaključaka s sastanaka. Dakle, očekujte da će igrači koji će doći u ljetnom prijelaznom roku biti iskusniji, stariji. Jučer smo čak čuli da više nije riječ samo o dvojici ili trojici iskusnijih igrača, govori se čak o mogućem dovođenju čak četiri “iskusnjare”.

Sastanci na temu prve momčadi održavat će se svaki dan do početka priprema, a za koji će im dan prisustvovati i trener Petev po povratku iz Bugarske. Budući da je sve izvjesnije da će se prvog dana priprema pojaviti Ante Ćorić i Junior Fernandes, treba s trenerom vidjeti kako će se definirati odnosi, s obzirom na turbulentu prošlost. Vjerojatno znate da je Petev otkazao Fernandesu, a s Ćorićem je došlo od sukoba... Petev, naravno, klupskim čelnicima mora kazati kako će dalje funkcionirati suradnja s tim igračima.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Ono što možda brine ljude iz Maksimirske činjenica je da u klub ne stižu nikakve konkretne ponude za bilo kojeg igrača. Sve je još tek rekla-kazala, pojavljuju se neki menadžeri, stižu neki upiti, ali još se ne razaznaju obrisi bilo kakvog konkretnog posla. No, s druge strane, također se vrlo dobro zna da će se prijelazni rok zahuktati tek za 20-ak dana, kada se očekuju i prve konkretne ponude.

Linker
04. svibanj 2024 21:59