Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
REZIME NAKON TURSKE

DOBITNICI I GUBITNICI HAJDUKOVIH PRIPREMA Apsolutni 'pobjednik' ostvario dobar transfer, najbolji strijelac u nezavidnoj situaciji

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. veljača 2017. 09:39

APSOLUTNI POBJEDNIK

LORENCO ŠIMIĆ

Lorenco Šimić napravio je najveći iskorak. Kako Carrillo voli reći, “we have to improve”, a Šimić je to doslovno shvatio i zaista napredovao - igrački, ali i financijski odlaskom u Sampdoriju. Igrači će rado kazati “pomogao sam sebi i klubu”, ali to je, ustvari, velika istina.

Hajduk je zaradio golemih 1,4 milijuna eura u trenutku kada više nikoga nije imao u transfernom prozoru. Šimić je iz Beleka direktno otišao na potpis ugovora u Genovu, baš kao Pašalić, Milović i Balić proteklih sezona. Velik posao za Hajduk, golem iskorak za pobjednika priprema. Krenuo je u Beleku, a završio u Genovi s porukom “Forza Sampdoria”.

youtube

------------------------------------------------------------------------

TRI NAJVEĆA DOBITNIKA

FRANCK OHANDZA

Dugo je bio pod sumnjom, vagao se njegov novi ugovor, ali bude li na proljeće igrao kako je krenuo na zimskim pripremama, nema straha za uspješni poslovni dogovor Kamerunca i Hajduka.

Okretan, brz i snažan, ima Ohandza sve tri karakteristike, kojima, dakako, dodaje i preciznost. Dva pogotka, igra koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Još se jednom potvrdilo: kada je spreman, pakleni je igrač. Naizgled težak, ali kada krene prvim korakom, suparnička ga obrana teško hvata.

U tandemu s Futacsem ili Saidom, nije ni bitno; zabija i prijeti.

FRANE VOJKOVIĆ

Slično kao i Ohandza, jesen je završio pod velikim upitnikom jer je u Pušnika igrao malo i rijetko. Potom se na probleme s minutažom nadovezao incident na relaciji otac Vojković - predsjednik Kos i našlo bi se malo optimista koji bi prognozirali da će upravo 20-godišnji Splićanin biti osvježenje priprema. Ali Vojković se digao iznad svega, stavio nogomet u prvi plan i pokazao Carrillu da je spreman izboriti se za mjesto u momčadi. Puno trke, bespoštedna borba za svaku loptu, otvaranje prostora i brza predaja. Shvatio je što španjolski trener traži u veznom redu i to je pokazao na terenu.

Split, 030916
Prijateljska nogometna utakmica Hajduk Siroki Brijeg odigrana je na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Frane Vojkovic
Foto: Jakov Prkic / Cropix
Jakov Prkic / Cropix / CROPIX

SAVVAS GENTSOGLOU

Prometnuo se u jednog od najvažnijih igrača momčadi. Ne samo da mu Carrillo vjeruje kao igraču nego mu je dao i časnu dužnost “jednog od kapetana”. Jedini stranac koji nosi kapetansku traku u Hajduku (uz Nižića, Vlašića i Ercega). Savvas imponira mirnoćom, a to su karakteristike koje su se svidjele Carrillu. Racionalan, pun samopouzdanja i iskustva. Španjolcu treba takav u sastavu, zato je Savvas bitno napredovao u zimskim pripremama. Jesen je završio kao veliko razočaranje, ali s 26 godina i velikim iskustvom uvijek postoji šansa da se vratiš u formu. Savvasu je to uspjelo.

Savvas Gentsoglou
Savvas Gentsoglou / Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Savvas Gentsoglou

--------------------------------------------------------------------------------

TRI NAJVEĆA GUBITNIKA

JEFFERSON

Napravio je korak natrag. Nije igrački, ali, po svemu sudeći, pripreme su potvrdile da je njegova budućnost na poziciji stopera Hajdukove momčadi.

U Carrillovu nogometu zadnji vezni mora imati pregled igre, treba razigravati i brzo se rješavati lopte. Jefferson ima defenzivnu komponentu, ali evidentno mu nedostaje kreativni dio po ukusu španjolskog trenera.

Zato Carrillo Brazilca sve češće postavlja na mjesto stopera jer u sredini Jeffersona guta konkurencija.

ZVONIMIR KOŽULJ

Nije odradio nijedan dan priprema s momčadi u Turskoj, štoviše, vratio se kući dan ranije.

Zvonimir Kožulj bio je standardni prvotimac prošle jeseni, ali ozljeda koljena postala je problem za 23-godišnjeg veznjaka iz Mostara. Propuštene pripreme često se znaju kod igrača odraziti na dulje razdoblje u polusezoni, a Kožulj još nije u formi niti se može priključiti treningu momčadi.

Dobra je vijest da zbog kartona ionako mora propustiti Split, ali već je i previše propustio ove zime.

ANTE ERCEG

Sa sedam pogodaka treći strijelac Bijelih u jesenskoj polusezoni, ali na pripremama nije zabio. Nije čak ni to toliko problem koliko je problem pozicija koju Erceg igra. Nema u sustavu 4-3-1-2 krilnih napadača, “špice” su direktne i okomite, a u takvoj su koncepciji svoje šanse dominantno koristili Said, Ohandza i Futacs. Erceg je ostao u sjeni tog terceta, njegova je idealna pozicija dosad bila lijevo krilo, odakle je znao iz drugog plana ući u gol-šanse. U novoj koncepciji nema takvih prilika, možda je polušpica njegova šansa.

Linker
18. svibanj 2024 07:02