Hajduk
PRIKLJUČIO SE MOMČADI

DOGODIO SE SENZACIONALNI TRANSFER NA POLJUDU Hajduk doveo igrača Barcelone, već je izabrao broj i poručio navijačima: 'Jedva čekam prve izazove!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. lipanj 2017. 12:55

Španjolski stoper Borja Lőpez Menendez novo je pojačanje Hajduka i već priključio momčadi Joana Carrilla na pripremama na Mariborskom Pohorju, piše Slobodna Dalmacija.

Dvadesetrogodišnji obrambeni igrač u Hajduk je došao iz Barcelone, gdje je igrao za B momčad.

- Zadovoljan sam što sam došao u Hajduk i što sam okrenuo novu stranicu svoje nogometne karijere. Vjerujem da ću se vrlo brzo prilagoditi momčadi i jedva čekam prve izazove. Sada je na meni da počnem trenirati i da se što prije spremim za početak nove sezone - poručio je novi igrač Bijelih koji je uzeo dres s brojem 3 jer mu je, kako je rekao - sretan.


Borja López- 'Estamos deseando que llegue el...

Lopez je rođen u Gijonu gdje je počeo karijeru kao igrač Sportinga, a bio je španjolski U-18, U-19 i U-20 reprezentativac.

Kao 19-godišnjak je potpisao za Monaco, odakle je išao na posudbe u Rayo Vallecano, Deportivo i portugalski klub Arouca. U prošloj sezoni je nosio dres Barcelone B gdje je upisao ukupno 29 nastupa i postigao dva gola.

2013. godine po Transfermartku je bio procijenjen na dva milijuna eura, ali mu je vrijednost pala na trenutnih 250.000 eura.

O Borji je za Sportske novosti ovoga tjedna progovorio i bivši reprezentativni napadač Mate Bilić koji je s njim igrao godinu dana u Gijonu. Lopez je debitirao za Sporting 2013. godine kada je Bilić igrao posljednju sezonu ondje.

"Bio je mlad, perspektivan i čvrst. Ozbiljan profesionalac", priča 36-godišnji Bilić o 23-godišnjem stoperu pored kojeg je sjedio u svlačionici.

"On je tada počinjao, a ja sam već bio stariji igrač. Borja je tipičan produkt Sportingove nogometne škole iz koje izlaze karakterni igrači s redom, radom i disciplinom. A to je bitno u današnjem nogometu - kaže Bilić koji je tresao mreže za Sporting od 2003. do 2004. godine pa onda opet od 2008. do 2013", kaže Bilić.

Jedno je sigurno, Borja će biti pravi mamac za navijače i priča koju će nogometna javnost pratiti s posebnim zanimanjem sljedeće sezone.

Linker
17. svibanj 2024 14:12