Hajduk
TRAŽILI SU TAKVOG STOPERA

ŠTO POJAČANJE IZ BARCELONE MOŽE DATI HAJDUKU? 'Gledao sam Borju još dok je igrao u Rayo Vallecanu u Primeri, zna igrati, ima skok'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. srpanj 2017. 17:05

Ako nekoga od pojačanja Hajdukov trener Joan Carrillo odlično poznaje, onda je to sasvim sigurno Borja Lopez. Jučer ujutro ovaj 23-godišnji Španjolac priključio se treninzima Hajduka. Nije pritom rečeno pod kakvim uvjetima će biti u Carrillovu kadru, zato ostaje i opcija posudbe za sljedeću sezonu.

U svakom slučaju, priključio se Hajduku, stavio pod zastavu trenera koji ga odavno poznaje.

- Gledao sam Borju još dok je igrao u Rayo Vallecanu prije dvije godine u Primeri. Znam sve o njemu - kazao je trener Bijelih.

Dakle, kakav je igrač Borja Lopez? Je li u Hajduk došao na preporuku trenera?

- Ne, drukčije kod nas funkcionira dovođenje igrača. Mariju Brancu kažem “trebam ovakav profil igrača”. Navedem karakteristike i onda Mario krene u akciju. Borja je profil igrača kakvog sam tražio za obranu. Kakav? Zna igrati, može bez problema ući u fazu građenja akcija. Visok je, ima dobar skok. Stoper kakvog sam tražio.

Odlične preporuke

Karijera igrača koji je stigao iz Barcelone uglavnom je vezana uz Pireneje, jer počeo je u Sporting Gijonu, zatim je bio na posudbi u Monacu, ali se ozljedio i potom je brzo otišao na novu posudbu u Rayo Vallecano

- Izgubili smo dva stopera iz prošle sezone, Terzieva i Ćosića, stoga smo morali dovesti nove ljude u zadnjoj liniji. Borja je taj, a vidjet ćemo što će biti s Carbonierijem.

Prošle godine igrao je Borja Lopez treću španjolsku ligu (Segunda B) za Barcelonu B koja je izborila ulazak u Drugu ligu.

- Igrao je i prijateljske utakmice za prvu momčad. Osjetio je atmosferu, dolazi iz velikog i prepoznatljivog sustava. Igrao je i za reprezentacije Španjolske U-17, U-18 i U-19. Igrač koji ima odlične preporuke i zašto ne vjerovati da nam može biti od veliko koristi u Hajduku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 10:31