FRANCK FIFE Afp
TEŽAK UDARAC

Šok za Francuze: Zvijezda otpala za Euro! Deschamps saznao najgoru vijest nakon novog nevjerojatnog peha

Lošu vijest saznao je izbornik francuske nogometne reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2024. 19:05

U prvom polufinalnom ogledu Lige prvaka između dortmundske Borussije i PSG-a ozlijedio se francuski nogometni reprezentativac Lucas Hernandez zbog čega će propustiti Europsko prvenstvo, javlja L‘Équipe.

Hernandez je ozlijedio lijevo koljeno u trenutku kada je pokušao blokirati Niclasa Füllkruga kod postizanja pogotka. Hernandez je nakon toga napustio travnjak, a Francuz je tijekom tog starta ozlijedio križne ligamente.

Zbog toga će s terena izbivati 6-8 mjeseci što znali da neće biti dostupan za Europsko prvenstvo koje počinje 14. lipnja. Tamo je njegova Francuska u grupi D, zajedno s Nizozemskom, Poljskom i Austrijom.

image
FRANCK FIFE Afp

Velik je to udarac za francuskog izbornika Didera Deschampsa uoči europske smotre. Hernandez je tamo trebao biti prva opcija na lijevom beku, kao što je bio kroz cijele kvalifikacije.

Novi je to peh za Hernandeza koji se na Svjetskom prvenstvu 2022. ozlijedio u 13. minuti prve utakmice grupne faze protiv Australije. Tada je izbivao do kraja turnira u kojemu je Francuska naposljetku došla do finala gdje je nakon jedanaesteraca poražena od Argentine. Hernandez je sada trebao pomoći svojoj reprezentaciji, ali ga je zahvatio još jedan peh.

Linker
02. svibanj 2024 19:09